'Het is een forse tegenvaller'

'Het is een forse tegenvaller'

16 reacties 16
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord zag afgelopen week Ayase Ueda geblesseerd terug keren in Rotterdam, nadat hij met Japan tegen Duitsland gehakt maakte van die laatste ploeg, maar zich na 72 minuten moest laten vervangen. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad gaat Mikos Gouka in op het gemis van de spits, die zeker de eerste twee duels in de Champions League had moeten spelen.

"Het uitvallen van Ueda in een interland van Japan is wel een enorme teleurstelling bij Feyenoord", zegt Gouka. "Je hebt een goede dubbele bezetting en je duurste aankoop is gehaald, omdat je wist dat je Gimenez zou missen de eerste twee Champions League duels, natuurlijk is hij niet alleen daarvoor gehaald, maar wel mede daarom." Ueda had uitzicht op veel speeltijd. "Hij zou tegen Heerenveen al gaan spelen, aangezien Gimenez terugkomt anderhalve dag voor de wedstrijd tegen Heerenveen met een jetlag. En tegen Celtic moest hij zelfs beginnen, omdat Gimenez geschorst is."

Is er al paniek in Rotterdam? "Het is een forse tegenvaller. Of ze al in paniek zijn weet ik niet", zegt Gouka die weet dat ze bij Feyenoord vooral beducht zijn op andere trainingsarbeid bij nationale teams. "In Rotterdam wordt alles minitieus aangepakt. Toen Trauner vorig jaar weer fit aan het raken was, werd Geertruida weer de training van rechtsback opgelegd. Dan kun je denken dat verschilt toch niet zoveel, maar op die positie moet je veel meer rushes maken en dat moet je rustig opbouwen. Ook met Ueda, die in de voorbereiding maar 1 wedstrijd speelde bij Cercle Brugge, bouwde Feyenoord het heel schematisch op. Bij de nationale teams heb je er geen grip meer op. Ik kan me voorstellen dat Slot dacht was de interlandperiode maar voorbij", aldus Gouka.

Hoe gaat Feyenoord dan spelen? "Paixão kan in de spits, dat deed hij vorig seizoen ook toen Gimenez nog niet fit genoeg was. Al mis je natuurlijk wel lengte voorin. Tegen Heerenveen red je het daar misschien nog wel mee, maar tegen Celtic thuis moet je een goed resultaat halen om uitzicht te houden op een goede klassering in de Champions League poule. Door het ontbreken van twee spitsen, kun je tijdens de wedstrijd nergens meer op terugvallen."

Lees ook