‘Eredivisie CV en ESPN verlengen met vijf jaar’

‘Eredivisie CV en ESPN verlengen met vijf jaar’

13 reacties 13
Bron: Telegraaf.nl
Foto: VK Sportphoto

De Eredivisie CV en ESPN gaan het lopende contract met vijf jaar verlengen. Dat meldt Valentijn Driessen op de website van de Telegraaf.

Het lopende contract liep tot medio 2025 door, en zal gaan worden verlengd tot medio 2030. Wel moeten de betaald voetbalclubs nog een officiële stemming houden, maar volgens ingewijden zal dit slechts een formaliteit zijn.

In eerste instantie was het de intentie van Jan de Jonge om een contract voor tien jaar af te sluiten, na onderhandelingen die onder andere in samenwerking met Menno Geelen commercieel directeur van Ajax en AZ-Directeur Robert Eenhoorn werd gevoerd, is er een contract van vijf jaar uitgekomen met betere voorwaarden dan voorheen waren afgewezen door de eredivisie clubs die niet akkoord gingen met het voorstel.

Met de nieuwe contractverlenging is een bedrag van 750 miljoen euro gemoeid, dit houdt in 135 miljoen per seizoen,  daarnaast zal er ook een tekenbonus worden uitgekeerd van 70 miljoen euro, deze tekenbonus zal worden uitgesmeerd over vijf jaar.

Lees ook