Kwakman: 'Op dat niveau had je hem meteen aan het werk kunnen zien'

Kwakman: 'Op dat niveau had je hem meteen aan het werk kunnen zien'

1 reactie 1
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

In het programma Voetbalpraat van ESPN, waarvan een fragment is geplaatst op de website van ESPN, bespreken Karim El Ahmadi, Kees Kwakman, Yordi Yamali en Wouter Bouwman wie de spitspositie moet bezetten in de eerste twee wedstrijden van de Champions League.

Nu bekend is dat Ayase Ueda de komende weken afwezig is vanwege een spierblessure, wordt er aan tafel afgevraagd wie de plek in de spitspositie zal moeten gaan bekleden in de eerste twee wedstrijden in de Champions League. Dit omdat naast de blessure van Ueda, ook Santiago Gimenez niet inzetbaar is vanwege een schorsing die hij vorig seizoen op liep in het met 4-2 verloren duel tegen AS Roma.

El Ahmadi denkt dat je het beste met Igor Paixão of Yankuba Minteh in de spits kan starten tegen Atletico Madrid, El Ahmadi verwacht dat Feyenoord dan toch wat terughoudender zal spelen en er daardoor kan worden geprofiteerd van de snelheid van Paixão en Minteh. Tegen Celtic ziet hij dat anders: “Tegen Celtic zal je veel meer de bal krijgen, dus dan zullen Minteh en Paixão niet veel ruimtes krijgen krijgen, of misschien een Stengs als valse spits.” Een andere eventuele interim-spits die genoemd werd is Luka Ivanušec.

Kees Kwakman denkt aan Igor Paixão in de spits met daarin een verrassende nummer 10 “Ik denk dat het Paixao moet worden, daar heeft hij vorig jaar ook al een aantal keer gespeeld, en dan misschien Stengs op rechts en misschien komt die Lingr dan wel op 10.”

Ueda kwam afgelopen transferperiode voor een bedrag dat richting de €10.000.000 gaat over van het Belgische Cercle Brugge, mede om Santiago Gimenez te vervangen in de eerste twee wedstrijden van de Champions League. “Daarom is hij ook eigenlijk gehaald, voor die wedstrijden, en dan raakt hij geblesseerd” aldus El Ahmadi. “Op dat niveau had je hem meteen aan het werk kunnen zien” aldus Kwakman.

Aanstaande dinsdag neemt Feyenoord het op in de Kuip tegen Celtic en dan weten we wie de vervanger gaat zijn van Ueda en Gimenez, aanvang van de wedstrijd is om 21:00.

Lees meer over
Lees ook