'Spitsencrisis ondanks dubbele bezetting'

'Spitsencrisis ondanks dubbele bezetting'

48 reacties 48
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord leek voor de aanvang van het seizoen een sterke selectie te hebben neergezet. Elke positie lijkt dubbel bezet, maar soms blijkt zelfs dat niet genoeg. De Rotterdammers trokken in de zomerstop Ayase Ueda aan, die als tweede spits achter Santiago Gimenez moet gaan fungeren en de eerste twee duels in de Champions League, waar de Mexicaan geschorst is, op zich nemen. Maar een interlandperiode gooit roet in het eten. Een spitsencrisis ondanks dubbele bezetting. Het is iets wat voor Feyenoord nieuw is.

Coach Arne Slot lijkt te moeten gaan schuiven in zijn opstelling, tegen Celtic FC mist hij zijn beide spitsen sowieso. In De Telegraaf schetst Marcel van Kraan de scenario's. Een aanpassing aan zijn speelwijze zal hij niet gaan doen. En in eigen huis zal Feyenoord gesteund worden door het publiek, met als mooiste voorbeeld Marseille thuis in 1999 waar Van Wonderen snel rood kreeg en het publiek het elftal tot grote hoogte deed stijgen. 'Feyenoord kan tegen Celtic in elk geval met elf man starten en Slot kennende zal hij tegen de stevig spelende Schotten de oplossing in beweeglijke spelers zoeken', denkt Van der Kraan.

De afwezigheid van Ueda is voor Slot een hardgelach. De spits vertrok na zijn opgelopen blessure direct naar Rotterdam om zich te laten behandelen om een zo kort mogelijke tijd afwezig te zijn bij zijn nieuwe club.

Lees ook