Feyenoordspecial over Van Persie: 'Dat gevoel is nu weer terug'

Feyenoordspecial over Van Persie: 'Dat gevoel is nu weer terug'

8 reacties 8
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Robin van Persie vierde onlangs zijn veertigste verjaardag. De voormalig topspits focust zich momenteel op zijn trainerscarrière en dat pad heeft hem dit seizoen gebracht tot trainer van de Feyenoord onder 18. Het op één na hoogste jeugdelftal won onlangs het Mladen Ramljak Tournament.

'RvP' werd voor een Feyenoordspecial, die geplaatst is op YouTube, gevolgd door Feyenoord Media tijdens onder andere dat gewonnen toernooi. Daarnaast gaat de spits verder in op zijn visie op en de uitdagingen waarmee hij als beginnend trainer te maken heeft. Van Persie geeft aan dat hij het vuur weer terug heeft: "Dat was een soort van rush of kick wat ik mijn hele leven gewend ben. Dat was op geen gegeven moment weg. Daar heb ik de jongens ook voor bedankt want dat gevoel is nu weer terug, ik voel het in mijn lichaam."

Over zijn trainerstijl kan Van Persie nog niet te veel uitwijden, aangezien hij pas net begonnen is. Maar de intentie die de spits uitspreekt is de volgende: "Ik probeer een hele directe trainer te zijn. Iemand die open en eerlijk is, maar ook heel warm tegelijk. Voor mij is het menselijke aspect heel belangrijk, je hebt gewoon met mensen te maken. Ik heb een bepaalde speelwijze in mijn hoofd maar ik kan niet iedereen die speelwijze opleggen. Maar wat ik dan wel wil is dat ik zo dicht daarbij te komen als mogelijk is met karakters van mijn spelers." Naast Van Persie komen onder anderen ook nog enkele spelers, Brian Pinas en Raymond van Meenen aan het woord. 

Lees ook