Van Hanegem vergelijkt start Oranje met die van een amateurploeg

Van Hanegem vergelijkt start Oranje met die van een amateurploeg

17 reacties 17
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Willem van Hanegem is niet mals over Oranje. In zijn voetbalcolumn voor het AD laat ‘De Kromme’ weinig heel van het Nederlands elftal.

Volgens van Hanegem laat keeper Mark Flekken niet zien dat hij geloof in zichzelf heeft. Van Hanegem haalt voorbeelden aan over een inspeelpass op Frenkie de Jong en refereert naar een bal die de goalie had kunnen pakken maar niet klemvast heeft. 
Ook de rest van de verdediging moet het ontgelden bij de oud-voetballer van Feyenoord: ‘Matthijs de Ligt gaf alles wat hij voor zijn voeten kreeg in de eerste helft aan Ierland of aan het publiek.’
Als lichtpuntje ziet de columnist Virgil van Dijk na de tegengoal met veel arbeid proberen om het goede te doen.

Ook Wout Weghorst kan op een complimentje van De Kromme rekenen: ‘Weghorst doet waar hij voor staat: sleuren en scoren.’ Frenkie de Jonge en Denzel Dumfries worden ook positiever beoordeeld dan de rest van het elftal.

Van Hanegem gaat daarna nog in op het systeem, waarbij hij niet onder stoelen of banken steekt dat hij de discussie helemaal zat is. ‘Dat gezanik over het systeem, daar zakte de afgelopen dagen mijn broek echt van af.’
De geboren Breskenaar pleit ervoor dat de bondscoach kijkt naar spelers die in vorm zijn en vanuit daar bekijkt hoe hij het team laat spelen. Als voorbeeld noemt Van Hanegem Lutsharel Geertruida die hij op dit moment veel beter vindt dan Matthijs de Ligt. De kampioenstrainer van Feyenoord hoopt dan ook dat bondscoach Ronald Koeman zoekt naar een balans tussen ervaring en talent en zo het Nederlands elftal weer goed laat voetballen.

Lees ook