Interlandperiode | Minteh scoort voor Gambia tegen Congo

12 reacties 12

Meerdere Feyenoorders kunnen vandaag in actie komen voor hun land. Santiago Giménez maakte vannacht al zijn opwachting, Mats Wieffer kan vanavond voor Oranje in actie komen en datzelfde geldt voor Quilindschy Hartman. Yankuba Minteh maakt met Gambia zijn opwachting tegen Congo.

Afgelopen nacht speelde Santiago Giménez met Mexico tegen Australië een oefenwedstrijd. De Mexicaan begon in de basis vlak voor zijn wissel was de spits ongelukkig. De Feyenoorder miste namelijk een penalty, 5 minuten voor zijn wissel. Het oefenduel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Mats Wieffer speelde in de eerste helft van de door Oranje gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. De middenvelder had in de eerste helft, net als de complete ploeg van bondscoach Koeman, veel moeite met de fysiek sterke Ieren. In de rust werd Wieffer gewisseld voor Reijnders. Quilindschy Hartman kwam niet in actie tegen Ierland.

Feyenoord-huurling Yankuba Minteh was heel belangrijk voor zijn thuisland Gambia.tegen Congo. In zijn debuutwedstrijd scoorde de snelle aanvaller de aansluitingstreffer in de 80e minuut. Door het tweede doelpunt van Gambia in de blessuretijd én tevens de gelijkmaker, plaatst het land zich voor de Africa Cup.

Ondřej Lingr was invaller bij de wedstrijd tussen Hongarije en Tsjechië, die in 1-1 eindigde.