Te Kloese: 'Daarin is hij pas net doorgebroken'

Te Kloese: 'Daarin is hij pas net doorgebroken'

9 reacties 9
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord trok vorig jaar zomer Santaigo Gimenez aan, zijn komst werd door Dennis te Kloese afgerond, maar al ver voor dat hij bij Feyenoord in beeld kwam, kende de algemeen directeur de spits al. Gimenez is een Mexicaan en Te Kloese werkte jaren in Mexico en kent Santiago al sinds hij een kleine jongen is. Die band met de familie heeft er mede voor gezorgd dat Gimenez ook deze zomer in Rotterdam blijft.

In gesprek met de Telegraaf kijkt Te Kloese terug op afgelopen zomerse transferperiode en het langer aanblijven van Gimenez. Voor Gimenez was er uit heel Europa interesse, maar toch verlengde hij zijn contract bij Feyenoord. Gimenez en zijn vader weten heel goed wat ze willen. Ondanks diverse grote clubs, was de spits stellig dat hij niet wilde vertrekken. "Wat hij bij Feyenoord heeft, geeft hem rust en dat helpt ook om voor de nationale ploeg te blijven spelen. Daarin is hij pas net doorgebroken", zegt Te Kloese.

Te Kloese hoopt dat Gimenez nog een aantal jaar in Rotterdam zal spelen. Maar toch is de algemeen en technisch directeur van Feyeoord ook realistisch. Afgelopen zomer kwamen er grote clubs, als hij zich doorontwikkeld volgend jaar missschien nog wel meer. "Maar de volgende transferzomer kan best eens een periode worden waarin nóg grotere clubs zich gaan melden."

Lees meer over
Lees ook