Slot in gesprek met Feyenoorder: 'Die heeft hem daarna terecht gewezen'

Slot in gesprek met Feyenoorder: 'Die heeft hem daarna terecht gewezen'

25 reacties 25
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist te winnen van FC Utrecht met ogenschijnlijk gemak. Luka Ivanusec wist in zijn eerste officiële wedstrijd gelijk een assist bij te schrijven. In de Kick-off Podcast van de Telegraaf wordt de wedstrijd en het spel van de Kroaat besproken. Mike Verweij was direct onder de indruk: "Dat is wel een aankoop waarvan je denkt, pfoe. Daar heb je echt geen twintig wedstrijden voor nodig om dat te zien."

Het spel van Calvin Stengs wordt ook aangehaald. De linkspoot wist een goeie wedstrijd op de mat te leggen met twee assists en een goal: "Dat werd tijd ook." aldus Marcel van der Kraan. Volgens Valentijn Driessen kan Stengs zich nu ook aan de kwaliteiten van onder andere Ivanusec optrekken. Volgens Mike Verweij was de Kroatische vleugelspits ook in beeld in Amsterdam:"Ivanusec is via zijn zaakwaarnemer ook bij Ajax neergelegd maar die hoefden hem niet want zij hadden een andere naam op het lijstje."

Feyenoord kocht voor vele miljoenen Ueda en Zerrouki, de twee recordaankopen zijn bankspelers geworden. Wel elk met een eigen verhaal, Ueda was zich bewust van zijn rol in het elftal bij aanschaf volgens Van der Kraan. Driessen prijst de ontwikkeling juist die ziet dat Feyenoord niet minder wordt wanneer er gewisseld wordt. Volgens Van der Kraan had Zerrouki echter wel verwacht in de basis te belanden: "Die is kwaad. Zerrouki ging er af in één van de eerste wedstrijden en gooide gelijk een kwade kop naar Slot. Die heeft hem daarna terecht gewezen dat er in twee jaar nog geen enkele speler ontevreden gewisseld is omdat het groepsgevoel zo belangrijk is. Slot laat hem merken dat hij keihard moet knokken om er bij te komen."

Lees ook