'Dit wordt een attractie in de eredivisie'

'Dit wordt een attractie in de eredivisie'

11 reacties 11
Bron: FC Afkicken
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft ondanks een spectaculair kampioenschap niet stilgezeten op de transfermarkt. Het vertrek van basisspelers Idrissi, Szymanski en Kökçü zorgde er ook voor dat Dennis te Kloese de markt op moest. Bij de FC Afkicken deadlineshow op Youtube wordt de window bij de landskampioen besproken door Christian Willaert, Johan Brinkel en Robert Maaskant.

Volgens Willaert heeft Feyenoord met 37 miljoen euro redelijk veel geld uit gegeven. "Ik heb me wel verbaasd over sommige transfers en we moesten heel lang wachten op de transfer van Ivanusec. Dat vind ik wel een geweldige speler. Zoals Van der Vaart zei, dit wordt een attractie in de eredivisie." Robert Maaskant zet zijn twijfels bij de komst van Ramiz Zerrouki: "Daar rennen ze dan driekwart jaar achteraan en na twee wedstrijden zit hij op de bank." Volgens Willaert is dat te kort door de bocht maar vraagt zich wel af waarom Feyenoord op het oog zes spelers voor de basiself heeft gehaald.

Brinkel denkt niet dat er zes basisspelers zijn gehaald en vindt dat Feyenoord nu als een topclub handelt door concurrentie in de selectie te verhogen. Daar sluit Maaskant zich wel bij aan. Een opvallende trend die wordt gespot is dat Feyenoord meer heeft ingezet op spelers die in een hogere leeftijdsklasse zitten dan een jaar geleden. Dat heeft er volgens de heren mee te maken dat er behoefte is aan spelers die er direct kunnen staan. Dat blijkt volgens Brinkel wel aan het feit dat er vrij veel internationals worden gehaald. "Natuurlijk moeten we nog even kijken of het wat wordt. Maar we komen nog niet zo lang geleden uit de situatie dat we spelers als Ié en Spajic met gejuich ontvingen."

Lees ook