'Wat zijn de verrassingselementen in het spel van Feyenoord'

'Wat zijn de verrassingselementen in het spel van Feyenoord'

35 reacties 35
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord won gisteren de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, maar er moet nog een hoop veranderen om in de Champions League een beetje mee te kunnen doen. Maarten Wijffels laat in de de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad zijn licht schijnen over Feyenoord. De Rotterdammers hebben nog niet genoeg laten zien om zeker te zijn.

Wijffels denkt dat volgende week pas echt interessant wordt voor Feyenoord. "Voor Feyenoord telt de wedstrijd in Utrecht komende week. Daar mag Feyenoord het laten zien. Dat wordt de eerste champions League wedstrijd van het seizoen", aldus Wijffels die weet dat FC Utrecht met de mes tussen de tanden in de thuis wedstrijd zal starten.

Feyenoord moet laten zien wat er veranderd is. "Welke wapens heeft Feyenoord? In de zin van, welke wapens hebben ze die wat toevoegen aan wat ze vorig seizoen hadden. In de Champions League is het niveau van vorig seizoen halen niet goed genoeg. Dat kan hem zitten in, hoe voorspelbaar ben je. Arne Slot legt heel helder uit waar het aan schort. Jahanbakhsh is klaar bij Feyenoord, die is niet goed genoeg meer. Nu stond die Minteh daar, hij wil wel met buitenspelers blijven spelen hij gaat niet met twee spitsen spelen. Ueda hoort er eigenlijk ook in, maar hij is niet complementair aan Gimenez. Dus hij blijft nog wel met buitenspelers spelen. Hij zal iets moeten zoeken om de voorspelbaarheid te lijf te gaan. Als die buitenspelers hun man niet voorbij komen en de backs doen het ook niet. Een beetje Champions League club heeft Feyenoord dan klem. Dus Utrecht uit wil je het ook zien. Wat zijn de verrassingselementen in het spel van Feyenoord. Wat zijn de wapens die je in zo’n wedstrijd naar boven haalt."

Ook gaat het nog een stukje over Oranje en Mats Wieffer is volgens Wijffels momenteel geen basismateriaal voor Oranje. "Mats Wieffer kan niet in de basis bij Oranje. Als je dat sec bekijkt hoe het nu is gegaan. De Almere City’s zijn geen graadmeters."

Lees meer over
Lees ook