Slot sprak met Feyenoorder: 'Daar heb ik het inderdaad met hem over gehad, want dat vond ik ook'

Slot sprak met Feyenoorder: 'Daar heb ik het inderdaad met hem over gehad, want dat vond ik ook'

13 reacties 13
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Arne Slot ging vrijdagmiddag in op de reactie van Mats Wieffer na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De middenvelder was, onder meer in een interview met ESPN, kritisch op zijn eigen spel na het 0-0 gelijkspel in De Kuip.

Slot vindt dat Wieffer te zelf kritisch is. 'Daar heb ik het inderdaad met hem over gehad, want dat vond ik ook', aldus Slot tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, en die werd uitgezonden op de YouTube pagina van Feyenoord.

De trainer van Feyenoord snapt wel dat er kritisch naar het spel wordt gekeken door spelers, alleen dat op de manier zoals Wieffer dat nu deed je er voor kunt zorgen dat er de komende weken nog meer op hem gelet wordt, waardoor elke foute pass onder een vergrootglas komt te liggen. 'Ik vind het wel goed als je een wedstrijd verloren hebt, dat je kritisch naar je eigen prestatie kijkt. Maar je kunt er ook in doorslaan. Hij heeft een mindere helft gespeeld. Ik vond dat hij zich in de tweede helft prima herstelde. Maar die eerste helft was wel slecht.'

Slot weet dat Wieffer snel teleurgesteld kan zijn over zijn spel. 'Mats heeft sowieso wel over zich, en dat is al vanaf de eerste dag dat hij bij ons was, als het even tegen zit, dan ziet heel de wereld ook dat het tegen zit, dat het even niet zo lekker loopt. Dat is ook iets wat je eigenlijk niet wilt. Ook daar hebben we het over. Als je zelf wat minder speelt, en je straalt dat uit, krijgt je omgeving er ook geen energie van.' Slot vond dat Wieffer tegen Fortuna Sittard het kon omdraaien, waardoor hij in de tweede helft prima speelde. In het verleden vond de middenvelder het nog wel eens lastig om dit om te draaien.

Lees meer over
Lees ook