Feyenoord verslaat PEC Zwolle in eerste oefenwedstrijd van 2023-2024

12 reacties 12
Feyenoord heeft de eerste wedstrijd in de voorbereiding van het seizoen 2023-2023 gewonnen. Op sportcomplex Smitshoek werd PEC Zwolle met 3-1 verslagen. Doelpuntenmakers namens de Rotterdammers waren Danilo Pereira da Silva, Ezequiel Bullaude en Yankuba Minteh. Slot startte in de eerste helft met zijn sterkste opstelling tot nu toe. Alle internationals waren nog afwezig. Woensdag tegen Club Brugge zijn zij er vermoedelijk wel bij. In de eerste helft was het Marcus Holmgren Pedersen die een mooie voorzet achter de defensie van PEC Zwolle gaf. Spits Danilo Pereira da Silva nam de bal mooi aan op zijn borst en schoot hem achter oud-Feyenoord doelman Kenneth Vermeer. Niet veel later leek Vermeer de bal klem te hebben nadat hij een schot van Feyenoord redde maar hij liet de bal los. De Braziliaanse Paixão benutte die kans en gaf de bal aan Bullaude die hem binnentikte: 2-0. In de tweede helft gooide Slot het hele elftal om. Veel jeugdspelers en huurlingen van het vorige seizoen mochten zich laten zien. Nadat Thomas van den Belt in de eerste helft al debuteerde, was het in de tweede helft de beurt aan Yankuba Minteh, overgenomen op huurbasis van Newcastle United. PEC Zwolle deed in de 60e minuut wat terug. Een kopbal van spits Vellios belandde in het doel van Thijs Jansen. Tien minuten voor tijd kreeg Feyenoord een penalty nadat Jaden Slory neer werd gehaald in het strafschopgebied. Slory en Naoufal Bannis wilden allebei de penalty nemen. Arne Slot greep vanaf de zijkant in en liet debutant Yankuba Minteh de penalty nemen, die hem binnenschoot. Feyenoord maakt zich klaar voor de volgende oefenwedstrijd op sportcomplex Smitshoek, woensdag tegen Club Brugge.