'Het is niet vaak gebeurd dit seizoen dat Feyenoord betrekkelijk eenvoudig met ruime cijfers de wedstrijd won'

16 reacties 16
Bron: Rijnmond.nl
Feyenoord won vanavond in eigen huis met 5-1 van RKC Waalwijk. De Rotterdammers wisten de wedstrijd snel te beslissen, wat dit seizoen niet al te vaak is voorgekomen. Met deze overwinning boekte de Club van Zuid de achtste overwinning oprij in de competitie en komt de landstitel met de week dichterbij. Na afloop wordt de wedstrijd geëvalueerd door de heren van Rijnmond Sport in de FC Rijnmond podcast, geplaatst op de website van Rijnmond Sport. De vaste analisten Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg konden voor eerst sinds lange tijd weer eens zonder al te veel stress de wedstrijd analyseren. 'Het is niet vaak gebeurd dit seizoen dat Feyenoord betrekkelijk eenvoudig met ruime cijfers de wedstrijd won', begint Van Eersel. 'Hier tegen Emmen natuurlijk gebeurde het ergens in het begin van het seizoen. En nu deze avond. Perfect natuurlijk voor Feyenoord, nadat het een paar dagen geleden voor het eerst sinds lange tijd een keer een nederlaag moest incasseren, dat het dan loopt zoals het vanavond loopt.' Toch hadden de Rotterdammers al vroeg op achterstand kunnen komen, ware het niet dat Hartman met een belangrijke redding op de doellijn een tegendoelpunt wist te voorkomen. Vervolgens maakten de ploeg van Arne Slot vlak daarna een doelpunt en was het verzet van RKC al snel gebroken. 'Daarna zie je bij RKC dat het geloof, het moment dan even weg is', geeft Kranenburg aan. 'Feyenoord heeft het op dat moment dan helemaal. Het scheelt natuurlijk ook dat Feyenoord binnen twee minuten twee goals maakt', doelend op de goals van Wieffer en Paixão. 'En als je dan nog een paar minuten later de 3-0 al maakt, dan weet je gewoon dat deze wedstrijd in de tas zit', aldus Dennis Kranenburg.