Slot: 'Het is zeker zo dat wij steeds beter in staat zijn om de kansen die we krijgen binnen te schieten'

18 reacties 18
Arne Slot zag dat Feyenoord zondagavond zonder al te veel moeite wist te winnen van RKC Waalwijk. In De Kuip werd het uiteindelijk 5-1, waardoor het nog steeds acht punten voorsprong heeft op de ranglijst. Slot zag dat Feyenoord niet goed begon. 'Ze hebben in de rust wel gehoord dat de trainer in ieder geval niet zo tevreden was met het eerste kwartier', zegt Slot tegen ESPN. 'Vooral omdat ik vond dat RKC toen een paar keer te vaak ons middenveld over kon steken, dat onze restverdediging niet altijd even goed door gesloten stond, dus vond ik niet dezelfde energie hebben als het laatste half uur. Dat gold vond ik overigens ook voor de eerste tien minuten / kwartier van de tweede helft. Pas toen het 4-0 werd toen zag je weer een beetje zoals ik het graag wil zien', aldus de trainer van Feyenoord. Feyenoord lijkt wel steeds vaker de kansen te benutten. 'Het is zeker zo dat wij steeds beter in staat zijn om de kansen die we krijgen binnen te schieten. Maar afgelopen woensdag was dat helaas niet zo', doelt Slot op de wedstrijd tegen Ajax. Een van de uitblinkers bij Feyenoord was zondagavond Santiago Gimenez. De aanvaller pikte zijn doelpunt opnieuw mee. Slot is lovend over de aanvaller, en benadrukt nog maar eens dat het niet vanzelfsprekend is dat hij bij Feyenoord speelt, aangezien er in Mexico meer geld te verdienen valt. Volgens Slot zegt dat iets over zijn bewuste keuzes die hij maakt. Alireza Jahanbakhsh zou eigenlijk starten, maar was niet fit genoeg en haakte in de warming-up af. Zelf dacht de aanvaller wel te kunnen spelen, maar Slot wilde het risico niet lopen bij een speler die wat klachten heeft. 'Dus hebben we Ali nu hopelijk ook fit gewoon weer voor donderdag en heeft Igor een uitstekende wedstrijd gespeeld.'