Slot: 'Ik vind wel dat dat juist het onderdeel wat steeds beter verzorgd is bij Ajax'

Slot: 'Ik vind wel dat dat juist het onderdeel wat steeds beter verzorgd is bij Ajax'

Komende zondag staat De Klassieker op het programma. Arne Slot blikte vrijdagmiddag vooruit op deze belangrijke wedstrijd tijdens een persconferentie, en ziet dat zowel Feyenoord als Ajax bezig is aan een goede serie in de Eredivisie.


De Rotterdammers zijn momenteel koploper, maar ook Ajax heeft een goede serie neergezet. 'Ze hebben de laatste zeven wedstrijd gewonnen, dat geeft aan dat ze ook heel veel kwaliteiten hebben', aldus Slot tijdens de persconferentie die werd uitgezonden op de YouTube pagina van Feyenoord.

Slot ziet dat Ajax vaak aanvallend speelt. 'Ajax is over het algemeen extreem aanvallend. Dan roept elke trainer die tegen Ajax speelt, in de omschakeling was er wel wat ruimte. Ik vind wel dat dat juist het onderdeel wat steeds beter verzorgd is bij Ajax.' Slot wil daarvoor complimenten geven aan John Heitinga.

De wedstrijd van zondag is meteen een belangrijk duel in de strijd om het kampioenschap. Bij winst van Feyenoord wordt het gat met de Amsterdammers zes punten, terwijl winst van Ajax betekent dat zij de nieuwe koploper worden, aangezien zij een beter doelgemiddelde hebben. Slot weet dat de spelers van Feyenoord in verhouding met die van Ajax weinig ervaring hebben met het winnen van een titel. 'Dat kun je niet ontkennen dat wij heel weinig spelers hebben die de ervaring hebben van het winnen van een titel en dat er bij Ajax een aantal spelers zijn die dat meer hebben dan ons. Maar de enige manier om die ervaring op te doen is om hem een keer te winnen. Die ervaring doe je niet alleen op om een titel te winnen maar ook gedurende het seizoen veel lastige en moeilijke wedstrijden te spelen.'

Lees meer over:

Discussieer mee! 12 reacties

Gast814494149

Je plaatst een bericht als Gast814494149