Petrovic: 'Het is gewoon een 100% penalty'

13 reacties 13
Bron: Rijnmond.nl
Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen Twente gelijk gespeeld. De Rotterdammers speelden een prima eerste helft en kwam op 0-1 voorsprong. In de tweede helft gingen de Rotterdammers door, maar kregen ongelukkig een goal tegen. In Radio Rijnmond van Rijnmond bespreekt presentator Ronald van der Geer met Zeljko Petrovic de wedstrijd. Petrovic vond het een intensieve wedstrijd. 'Ik vond dat beide ploegen hoog druk zetten. Dan zie je slordigheden in de eindfase.' Feyenoord was in de eerste helft erg goed, maar kreeg in de tweede helft onverwacht een goal tegen. Volgens de analist ging er nogal wat mis bij de tegengoal. 'Bij het doelpunt van Twente werd er slecht verdedigd. Hartman en Alireza Jahanbakhsh hadden miscommunicatie. Twente kreeg op het laatst nog een goede kans. 'Op het eind heb je geluk dat Cerny hem niet erin schiet.' Feyenoord had in de slotfase volgens de analist recht op een strafschop. 'Het is gewoon en 100% penalty. Dan zeggen ze duwen, maar dat gebeurde nauwelijks.' Petrovic vond Feyenoord op sommige momenten erg slordig. 'Wanneer je druk wil zetten op Twente moet je gefocust zijn op de tweede bal. Zo kon Twente tussen de linies spreken.' Feyenoord wilde kost wat kost de drie punten pakken, maar volgens Petrovic mag Feyenoord ook blij zijn met één punt. 'Het is geen makkelijke wedstrijd. Voor Feyenoord niet en voor niemand niet.' Vaak gaat het in de media over goed en mooi voetbal, maar soms hoeft dat volgens de analist allen over de punten te gaan. 'Soms moet je mindere wedstrijden drie punten pakken. Het gaat niet altijd om goed spelen.'