Van Eersel: 'Dat kenmerkt een ploeg die heel ver kan komen'

Van Eersel: 'Dat kenmerkt een ploeg die heel ver kan komen'

Feyenoord wist woensdagavond in De Kuip zonder zelf goed te voetballen te winnen van NEC. Door doelpunten van Javairo Dilrosun en Orkun Kökçü werd het uiteindelijk 2-0 voor Feyenoord.


Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg blikten in de FC Rijnmond Podcast terug op de wedstrijd tegen NEC. 'Ik vond eigenlijk, als ik eerlijk ben, vond ik dit gewoon een slechte wedstrijd van de kant van Feyenoord', zegt Van Eersel in de FC Rijnmond Podcast van Rijnmond, die is geplaatst op Spotify. 'Zeker in de fase toen het nog tegen elf man speelde. NEC had gewoon heel veel de bal. Het lukt Feyenoord ook niet om het om te keren, om zelf zo dominant te zijn als we dit seizoen hebben gezien.'

Feyenoord wist voor rust al met 2-0 voor te staan. 'Ik vond het ook voor rust, vond ik het al echt niet goed. Als je ook je mindere wedstrijden dan ook wint. Dat kenmerkt een ploeg die heel ver kan komen', aldus Van Eersel.

Javairo Dilrosun begon woensdag in de basis en was al vroeg in de wedstrijd trefzeker. Van Eersel ziet dat de cijfers van de aanvaller niet tegenvallen. 'Zijn vijfde goal, vier assist ook. Sowieso die vleugels begint langzaam het rendement toch ook op te lopen. Bij elke actie, en bij elke wedstrijd is het alles of niets bij hem.' Kranenburg vult aan dat als hij ook nog eens beter in zijn spel komt en minder slordig is, wat voor rendement Dilrosun dan gaat behalen.

Lees meer over:

Discussieer mee! 23 reacties

Gast9157772498

Je plaatst een bericht als Gast9157772498