Slot mysterieus na zege: 'Ik kan niet beloven dat zondag dezelfde elf gaan spelen'

Slot mysterieus na zege: 'Ik kan niet beloven dat zondag dezelfde elf gaan spelen'

Arne Slot wist met zijn elftal te winnen van Cambuur Leeuwarden. Die overwinning kwam niet zomaar tot stand. 1-0 werd het slechts tegen de nummer 17 van de Eredivisie. Dat Feyenoord niet vaker scoorde ontstemde de trainer van Feyenoord bij de camera van ESPN.


"Ik was niet volledig tevreden. Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat we heel blij zijn dat we naast PSV zijn gekomen met een minder doelsaldo." Het afmaken van kansen was niet eens het grootste makken volgens Slot: "Ik vind dat we veel meer kansen moeten creëren en dat we beter moeten zijn aan de bal." Igor Paixão kreeg samen met Dávid Hancko een levensgrote kans om een kopdoelpunt te maken. "Ik heb hem in Brazilië juist veel kopgoals zien maken, dus ik vond het voor hem zeker wel een grote kans."

Dat Feyenoord zichzelf niet helemaal in de nesten werkte stemde Slot wel tevreden al kwam daar ook nog geluk bij kijken volgens de oefenmeester: "Het was aan het einde nog wel even billenknijpen. Als je niet geweldig speelt dan is het wel prettig om te weten dat je zo goed georganiseerd staat dat je niks weggeeft. Maar als ze dan toch zo'n grote kans krijgen mag je van geluk spreken dat hij er niet in gaat." Slot speelde pas voor de zesde keer met twee keer dezelfde spelers op het veld, het minst van alle teams in de Eredivisie. Toch wilde de trainer niet garanderen bij Hans Kraaij jr. dat hij nu zijn vaste elf heeft gevonden: "Ik kan niet beloven dat zondag dezelfde elf gaan spelen."

Discussieer mee! 95 reacties

Gast7026147167

Je plaatst een bericht als Gast7026147167