Feyenoord boekt magere zege op Cambuur

98 reacties 98
Feyenoord heeft de inhaalwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden gewonnen. Tijdens de avondwedstrijd in de Kuip werd het 1-0. Door de overwinning vindt Feyenoord zichzelf terug op de tweede plaats in de Eredivisie. Na drie minuten was het Quilindschy Hartman die de score opende. Na een vloeiend lopende aanval was het Hancko die laag inschoot, de afvallende bal kwam via een speler van Cambuur voor de voeten van Hartman, die hard in de linkerbovenhoek afdrukte. In de eerste helft wist Feyenoord tot nog vijf schoten op doel te komen. Met name de kopbal van Igor Paixão had een beter lot verdiend. Dávid Hancko raakte met zijn kopbal de paal en zo waren er nog de afstandsschoten van Lutsharel Geertruida en Javairo Dilrosun. Cambuur zette daar bijzonder weinig tegenover. De ploeg van Pascal Bosschaart begon met maar liefst vijf verdedigers en schoot in de gehele eerste helft slechts één keer op doel. Wel raakte Jamie Jacobs met een kopbal de buitenkant van de paal. De tweede helft begon Feyenoord ronduit slecht aan de wedstrijd. Zonder al te grote kansen kabbelde het eerste kwartier van de tweede helft voort en na krap een uur spelen had Arne Slot genoeg gezien. Patrik Wålemark en Santiago Gimenez mochten invallen voor Javairo Dilrosun en Danilo Pereira da Silva. De Mexicaan kreeg veruit de grootste kans na een kleine 70 minuten op de 2-0. De bal verdween echter net over de lat. Na 70 minuten mochten Wieffer en Jahanbakhsh nog invallen, voor hen ruimden Timber en Paixão het veld. In de 80e minuut ontstond er nog een opstootje toen scheidsrechter Manschot een aantal twijfelgevallen in het nadeel van Feyenoord floot. In de laatste vijf minuten leek Feyenoord zelfs op weg naar een gelijkspel. Matchwinner Quillindschy Hartman was de vijfde wissel van Arne Slot. Marcos Lopez was zijn vervanger. Schietkansen voor Breij en een grote kopkans hadden zomaar meer op kunnen leveren voor Cambuur dat in de gehele tweede helft nog niets had laten zien. Feyenoord wist in de slotfase geen duel meer te winnen, maar gelukkig was Cambuur niet bij machte om Feyenoord tot puntverlies te dwingen.