Feyenoorder imponeert: 'Ik denk dat hij wel één van de steunpilaren kan worden'

Feyenoorder imponeert: 'Ik denk dat hij wel één van de steunpilaren kan worden'

Feyenoord wist in een zespunten duel tegen FC Twente met 2-0 van het veld te stappen. Na een zware wedstrijd tegen FC Midtjylland kon Feyenoord tegen Twente in de tweede helft zonder al te veel krachtsinspanningen tegen tien man de overwinning naar zich toe trekken. Arno Havenga, analyseert de wedstrijd voor Rijnmond op de radio tijdens Rijnmond Sport met Jesse van Someren.


De Olympiër begint zijn analyse op de radio: "De laatste twintig minuten was het wel gespeeld. Twente die het niet meer probeerde en Feyenoord die nog wel wat probeerde maar niet echt aandrong." Eén van de opvallendste spelers bij Feyenoord van de afgelopen periode is David Hancko. De verdediger die vandaag op linksback speelde maakte wederom een goede indruk en wist ook te scoren. Havenga: "Ik vind dat wel een degelijke speler. Komt goed mee naar voren. Scoort een goeie goal, ja ik denk dat hij wel één van de steunpilaren kan worden van Feyenoord."

Waar de kracht van de Slowaak ligt ziet Havenga wel. "Je moet er vol overtuiging in gaan en dat doet hij. Heeft veel kopkracht en dat zie je vandaag wel." Tegen FC Twente kreeg Santiago Gimenez de kans in de punt van de aanval. De Mexicaan kreeg enorme kansen, maar wist niet te scoren. "Hij staat drie keer alleen voor de keeper en daarvan moet er minimaal één in, maar eigenlijk wel twee. Hij staat er dan wel drie keer, maar ja hij mist wel. Het is niet overtuigend na vandaag dat Gimenez in de spits moet." Feyenoord is in vijf officiële thuiswedstrijden dit seizoen nog geen enkele keer gepasseerd. "Dat geeft vertrouwen richting de ploeg. Ik weet niet of ze daar zelf ook naar kijken, maar dit zijn mooie cijfers."

Discussieer mee! 24 reacties

Gast5154285619

Je plaatst een bericht als Gast5154285619