De Groot wijst fout aan: 'Dát is super makkelijk te verdedigen door NEC'

De Groot wijst fout aan: 'Dát is super makkelijk te verdedigen door NEC'

Feyenoord speelde gelijk tegen NEC in Nijmegen. Tijdens Feyenoord TV, uitgezonden op ESPN wordt de wedstrijd uitgebreid geanalyseerd met Rory de Groot en Jan-Dirk Stouten.


De analist van het clubkanaal begon met een uitspraak die veel Feyenoorders bekend in de oren klinkt: "Echt een wedstrijd met twee gezichten. Ze deden vrijwel niks verkeerd zowel bij balverlies als in balbezit. NEC had eigenlijk geen schijn van kans en het was wachten op het doelpunt. Daarna bleef het ook nog wel even goed, maar na een half uur gaat het fout en zeker na het tegendoelpunt." Dat Feyenoord vervolgens compleet wegzakte kan door De Groot gedeeltelijk verklaard worden door het feit dat de ploeg nog steeds pas kort bij elkaar is: "Juist op momenten dat het fout gaat moet je het met elkaar oplossen."

De analist zag wel waar het fout ging in de Goffert: "In de tweede helft werd het slordig en gehaast. Wat je ook zag dat de middenvelders teveel inzakten en dan ook de buitenspelers. Die situatie met Bijlow probeert Idrissi met een hakje op eigen helft de bal door te spelen." De Groot zag in die belabberde tweede helft te weinig beweging: "Zoals Wim Jansen altijd zei, niemand mag stilstaan. Dan wordt het statisch. Dát is super makkelijk te verdedigen door NEC." Toch was het niet allemaal slecht volgens De Groot, met name Hancko, Trauner en Lopez speelden volgens de analist een goede wedstrijd.

Lees meer over:

Discussieer mee! 14 reacties

Gast4538955550

Je plaatst een bericht als Gast4538955550