Van Os: 'International op het WK levert veel meer op'

Van Os: 'International op het WK levert veel meer op'

Deze week en ook vorige week was het weer een interlandperiode en ook een aantal spelers van Feyenoord speelden voor hun land. Zo probeerde Orkun Kökçü zich te plaatsen voor het WK met Turkije, en ook Luis Sinisterra probeerde zich te plaatsen met Colombia. Zowel Turkije als Colombia wisten zich uiteindelijk niet te plaatsen voor het WK, later dit jaar.


Voor de transferwaarde van zowel Kökçü als Sinisterra lijkt het nadelig te zijn dat zij niet actief zijn op een WK. 'Het feit is wel dat hij nu eindelijk bij het Colombiaanse selectie zat en ook twee keer een basisplaats had', zegt Sinclair Bischop bij FC Rijnmond van Rijnmond, doelend op Sinisterra. Toch haalde Colombia uiteindelijk het WK niet. 'Maar aan de andere kant is dit misschien wel, kijkend ook naar het contract, want daarna heeft hij ook nog maar een jaar, dat je toch misschien aan een verkoop moet gaat denken. Dat heb je niet in de hand, dat Kökçü niet naar het WK gaat, hij niet naar het WK', doelt Bischop op Sinisterra. Het Nederlands Elftal is wel actief op het WK. Afgelopen dinsdag speelde Oranje een oefenwedstrijd tegen Duitsland, en had Tyrell Malacia een basisplaats. 'Aan de andere kant, Malacia wel', zegt Bischop, doelend op het feit dat de verdediger van Feyenoord mogelijk wel actief gaat zijn op het WK. 'Daar zal ook wel veel interesse voor komen', verwacht Bischop.

Ruud van Os denkt wel dat het spelen van een WK de transferprijs van een speler kan ophogen. 'International op het WK levert veel meer op', zegt de journalist van Rijnmond.

Discussieer mee! 4 reacties

Gast4853024053

Je plaatst een bericht als Gast4853024053