Invaller Malacia wint met Oranje van Denemarken

Het Nederlands Elftal heeft in een vriendschappelijk duel met 4-2 gewonnen van Denemarken. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal was met name in de eerste helft heel gevaarlijk en speelde het mooi en attractief voetbal. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Steven Bergwijn, die in de 16e minuut knap raakschoot op aangeven van Daley Blind. De voorsprong voor Nederland was van korte duur, want in de 20e minuut kwam Denemarken op gelijke hoogte. Het tweede doelpunt voor Nederland werd gescoord door oud-Feyenoorder Nathan Aké, op aangeven van de andere oud-Feyenoorder Steven Berghuis. Nog vóór de rust wist Memphis Depay de score uit te breiden naar 3-1. De tweede helft stond in het teken van terugkeer van Christian Eriksen in het nationale elftal van Denemarken én in de Johan Cruyff ArenA. Om het verhaal nóg mooier te maken scoorde de Deen in 48e minuut het tweede Deense doelpunt van de avond. Uiteindelijk wist Steven Bergwijn met zijn tweede van de avond de eindstand te bepalen op 4-2. Feyenoorder Tyrell Malacia mocht in 77e minuut het veld in voor Nathan Aké. Guus Til kreeg geen speelminuten tegen Denemarken. Opstelling Nederlands Elftal: Flekken; Blind, Aké, Van Dijk, De Ligt, Dumfries; F. de Jong, Berghuis, Koopmeiners; Memphis, Bergwijn. Eindstand: NEDERLAND - Denemarken (4-2) Bergwijn '16 Aké '29 Memphis (p) '38 Bergwijn '71