Slot: 'Dan zie je ook dat hij steeds fitter wordt, dat hij in staat is om dat soort acties te maken'

Arne Slot zag zijn team zaterdag gelijk spelen tegen FC Groningen. Waar Feyenoord het beste van het spel had werd het uiteindelijk 1-1 in De Kuip. FC Groningen kwam op voorspong, maar invaller Cyriel Dessers scoorde de gelijkmaker. Slot ging na afloop in op de invalbeurt van Dessers. 'Cyriel heeft een goede invalbeurt gehad', zegt Slot tegen ESPN. 'Komt van een blessure terug. Was vandaag in ons beide beleving niet in staat om negentig minuten te spelen.' Volgens Slot kwam Dessers ook op een fijn moment in de ploeg. 'Ik denk vanaf het begin na rust dat we kansen zijn gaan creëren. Dat is ook een betere fase van het team dan de eerste helft. Een spits profiteert natuurlijk ook van het team, en niet alleen van wat hij zelf doet.' Ook Patrik Wålemark viel in en liet met momenten goede dingen zien. Toch is Slot ook kritisch op de jonge aanvaller. 'Hij had ook een paar wat minder gelukkige momenten.' De trainer van Feyenoord geeft aan dat dat voor meerdere spelers gold. Toch ziet Slot de kwaliteiten van Wålemark. 'Dan zie je wel dat de kwaliteiten er vanaf druipt. Dan zie je ook dat hij steeds fitter wordt, dat hij in staat is om dat soort acties te maken.' De verslaggever van ESPN zag dat Feyenoord in de tweede helft anders begon dan in de eerste helft, en vraagt aan Slot of de Rotterdammers zo ook niet aan de eerste helft konden beginnen. 'Dat had ik ook graag gewild dat we zo begonnen waren, dan was de kans een stuk groter geweest dat we deze wedstrijd gewonnen hadden.' Groningen was in de eerste helft in de opbouw goed, zo zag Slot. Feyenoord had moeite om te erkennen hoe er druk gezet moest worden, liet de trainer weten. Bryan Linssen speelde wederom geen gelukkige wedstrijd. Slot zag wel dat de aanvaller inzet toonde. 'Ik denk dat Bryan wederom vandaag hartstochtelijk zijn best heeft gedaan. Hij had ook echt te lijden onder het feit dat het druk zetten in de eerste helft niet zo goed was. Daardoor moest hij extreem veel lopen. Dat moet je hem dan wel in prijzen. Want dat blijft hij dan wel doen. Dan is het geen spits die op een gegeven moment zegt, joh, ik loop hier als een kip zonder kop, ik stop er even mee. dan blijft hij wel gewoon gas geven. Daarmee rookte hij zichzelf bijna op.'