Slot: 'En dat ze dan er zijn en ons zo aanmoedigen, dan is het ook heel mooi dat je ze een overwinning terug kan geven'

Arne Slot zag Feyenoord zondag winnen in De Kuip van sc Cambuur. De Rotterdammers waren met 3-1 te sterk, waardoor de drie punten in De Kuip bleven. Het was zondag slecht weer, maar dat weerhield veel supporters niet om naar het stadion te komen. 'Dit is echt een fantastisch stadion, maar helaas zitten er ook heel veel mensen niet droog', zegt Slot tegen ESPN. 'En dat ze dan er zijn en ons zo aanmoedigen, dan is het ook heel mooi dat je ze een overwinning terug kan geven.' Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere doelpunt. Slot zelf vond het doelpunt van Luis Sinisterra de mooiste. 'Ik denk die van Luis omdat daar ook nog een fantastische aanname aan vooraf gaat. Ze zaten allebei strak in de kruising', refereert Slot aan het doelpunt van Alireza Jahanbakhsh. Patrik Wålemark mocht in de tweede helft weer invallen. Hij liet een aantal keren zijn kwaliteiten zien. 'Ik zie hem met enige regelmaat, van de week en ook vandaag, wel weer echt puffen als hij zijn acties gemaakt heeft of mee terug moet verdedigen. Dat is normaal voor een speler die in de voorbereiding zit, maar we zitten midden in het seizoen. Dat maakt het een uitdaging om hem zo snel mogelijk klaar te hebben om überhaupt in te vallen laat staan negentig minuten te spelen.' Fredrik Aursnes kreeg zondag geel, waardoor hij geschorst is voor de wedstrijd van volgende week zondag tegen AZ. Dat betekent dat Slot met een andere middenvelder moet gaan starten. 'Maar we hebben niet voor niets in de winterstop een aantal spelers erbij gehaald. Juist om dit soort momenten op te vangen. Er staat er volgende week in Alkmaar echt wel weer eentje die zijn rol in gaat vullen.'