Ongelukkig verlies voor Feyenoord in competitiewedstrijd tegen Vitesse

Feyenoord heeft zaterdagavond de competitiewedstrijd tegen Vitesse verloren. In De Kuip werd het 0-1 voor de ploeg uit Arnhem. Loïs Openda scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd na een fout van Justin Bijlow. In de eerste helft waren er voor beide ploegen niet veel kansen. Vitesse hield met hun vijfmans-verdediging Feyenoord goed in bedwang en kwam enkele keren in de buurt van het doel van Bijlow na een lange bal of counter. Thomas Buitink kreeg bij een goede kans de bal nipt naast de linkerpaal van Feyenoord. De Rotterdammers kwamen niet verder dan de eindpass die telkens net niet goed viel. Na rust werd het spelbeeld van de eerste helft 25 minuten lang voortgezet totdat de 0-1 viel. Een lange bal vanuit de Vitesse-verdediging zorgde voor een sprintduel tussen Marcus Holmgren Pedersen en Openda. Bijlow schatte de situatie verkeerd in door op de bal af te gaan. Hij was als eerste bij de bal, maar doordat Pedersen er ook voor ging schoot de doelman de bal tegen de Noor aan. Openda kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en kon voor open doel de 0-1 maken. Vlak na de 0-1 leken de Rotterdammers de 1-1 te maken. Alireza Jahanbakhsh, die opnieuw een matige wedstrijd speelde, gaf een diepe bal op Pedersen. De rechtsback had veel ruimte en kon de bal terugleggen op Jahanbakhsh. Het schot van de Iraniër werd gekeerd door Vitesse en Til kon de rebound intikken. De VAR constateerde echter hindelijk buitenspel voor Cyriel Dessers en dus werd het doelpunt afgekeurd. Feyenoord werd nauwelijks nog gevaarlijk op een kopbal van Til na. De eindstand is dus 0-1.