Schelvis: 'We zijn het bijna niet gewend'

Bron: Rijnmond.nl
Feyenoord heeft 2021 afgesloten met een keurige 0-3 overwinning op sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion. Bij rust stond het 0-2 door goals van Guus Til en Marcos Senesi. De derde na rust kwam op naam van topscorer Bryan Linssen. Emile Schelvis zag het in de rust nog misgaan met de ploeg van Arne Slot. Dat kwam niet door het veldspel, maar door hoe Feyenoord in het verleden wel eens onderuit kon gaan na een voorsprong waar niks aan de hand leek. 'We zijn het bijna niet gewend', zegt Schelvis bij Radio Rijnmond. Op het afgekeurde doelpunt van Henk Veerman na kwamen de Rotterdammers geen moment echt in de problemen in de tweede helft. Schelvis genoot, maar wel hadden er volgens hem nog een paar doelpunten bij gekund. Tegen FC Twente in de competitie en tegen FC Groningen waren er ook veel kansen, maar toen ging de bal er nog heel wat moeilijker in. 'Eindelijk zat het Feyenoord ook eens een beetje mee.' Nu de winterstop is begonnen voor Feyenoord kan het naar de tweede seizoenshelft kijken. 'Ik geloof er niet in dat ze Ajax echt kunnen achterhalen, maar ik geloof er wel in dat ze het PSV nog moeilijk kunnen maken.' Daarvoor moeten de wedstrijden zoals tegen FC Twente en FC Groningen wel beter verlopen. 'Als dat nou straks een modus wordt dat het ze één wedstrijd overkomt en dat ze er vier makkelijk winnen, dan maakt Feyenoord echt stappen en kan je naar boven kijken', aldus Schelvis.