'Hij is zo goed dat niemand hem nog steeds heeft opgehaald, dat zegt toch genoeg?'

'Hij is zo goed dat niemand hem nog steeds heeft opgehaald, dat zegt toch genoeg?'

In de zestiende speelronde speelde Feyenoord gelijk uit tegen FC Groningen. De wedstrijd kende een enorm slechte eerste helft waarbij heel weinig kansen waren aan te merken. Dat had ook te maken met de spelopvatting van FC Groningen die er op gebrand waren om de wedstrijd te ontregelen. Martijn Krabbendam was bij de wedstrijd aanwezig en zegt daar bij Voetbalpraat op ESPN over: "Het is natuurlijk niet iets nieuws. Feyenoord heeft daar gewoon veel moeite mee."


Kenneth Perez snapt de instelling van ploegen als FC Groningen en Vitesse tegen Feyenoord wel. Helemaal in een leeg stadion: "Het is ook gewoon veel moeilijker om te creëren dan om 90 minuten af te breken." Volgens Krabbendam is de stijgende lijn die Slot heeft ingezet duidelijk te zien in het elftal. Tegen Groningen werden er namelijk wederom meer dan voldoende kansen gecreëerd. "Als je kijkt naar de ontwikkeling van het voetbal en hoe ze zich houden in dat soort wedstrijden dan zie je wel een stijgende lijn." Leon ten Voorde van Tubantia ziet ook dat Feyenoord steeds beter lijkt te worden: "Vorig jaar waren ze vaak niet de betere partij in zulke uitwedstrijden en nu wel."

Kenneth Perez is van mening dat de spelers van Feyenoord het als compliment moeten zien dat steeds meer ploegen er een defensieve speelstijl op na houden tegen de Rotterdammers. "Dat is voor Feyenoord een nieuwe fase dat ploegen zich zo terug trekken en dan moet je zulke wedstrijden over de streep trekken." Krabbendam zag dat Feyenoord het killerinstinct nog ontbeert om een wedstrijd na een voorsprong te killen. Daarbij was het ook een inschattingsfout van Senesi die voor de 1-1 zorgde: "Die dingen moeten er wel echt uit voordat ie een stap wil maken. En dan niet naar Granada ofzo." Leon ten Voorde denkt niet dat Feyenoord een enorme transfersom gaat ophalen voor Senesi, mede door de weifelende indruk die de verdediger maakt in defensief opzicht: "Hij is zo goed dat niemand hem nog steeds heeft opgehaald, dat zegt toch genoeg?"

Over de Klassieker weet Krabbendam wel alvast dat Slot niet al te veel gaat veranderen aan zijn elftal. Een tactiek zoals onder andere AZ en Go Ahead Eagles gebruikten om punten te pakken tegen de rivaal uit Amsterdam ziet de clubwatcher dan ook niet gebeuren: "Ik sprak Arne Slot over de wedstrijd. Ze gaan niet hun spelprincipes verloochenen voor de wedstrijd tegen Ajax. Als ze worden teruggedrongen dan zou dat aan Ajax liggen, maar het is geen onderdeel van de tactiek."

Discussieer mee! 34 reacties

Gast106143056

Je plaatst een bericht als Gast106143056