'Dat is óók het lot van Feyenoord'

'Dat is óók het lot van Feyenoord'

Feyenoord speelde zondagmiddag in de Eredivisie om half drie in de zestiende speelronde tegen FC Groningen. In De Euroborg werd het 1-1, een teleurstellend resultaat voor de Rotterdammers. Door de uitslag staat het nu op de derde plaats in de Eredivisie met één punt minder dan koploper PSV. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. We bespreken de wedstrijd met Edo en Raymond, redacteuren van FR-Fans.nl.


Feyenoord speelde een zeer zeer stroeve eerste helft waarin het slechts één keer op doel schoot. In de tweede helft leek Feyenoord de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar wist het slechts één van de vele kansen te verzilveren. "Het gaat dit seizoen zo goed, dat we teleurgesteld zijn als we niet zomaar van een FC Groningen winnen", begint Raymond. "Van de laatste vijf uitwedstrijden in Groningen wonnen we slechts één keer. Maar dat is óók het lot van Feyenoord, na elke greintje positivisme slaat de balans compleet door naar het niveau dat we kampioen moeten worden." Edo ziet ook het goed gaat met Feyenoord, waardoor bij een mindere prestatie direct zondebokken worden gezocht: "Gisteren was de beurt aan Senesi, volgende week zal dat weer Toornstra zijn en de week erop is het Linssen", aldus de redacteur.

Edo gaat overigens niet mee in de algemene tendens in de media die Senesi verantwoordelijk houden voor het puntverlies tegen het team van Danny Buijs: "Voor mij is de zondebok van de week deze keer Til. Hij gaf eerder aan dat hij veel moeite heeft tegen ploegen die inzakken en dat bleek tegen FC Groningen opnieuw. In principe ben ik fan van hem, door zijn verdedigende inbreng, maar als je ziet dat FC Groningen alleen nog maar de lange bal geeft, vraag ik mij het nut van Til aan op een zwakke dag." Raymond vond ook dat Til een matige wedstrijd speelde, maar merkt ook op dat een andere speler hem niet kon bekoren. "Toornstra heeft nu acht a negen wedstrijden als rechtsbuiten gespeeld in de Eredivisie en heeft daarin niet één assist gegeven en niet één goal gemaakt. Met Jahanbakhsh werd het direct dreigender. Hij heeft met evenveel speeltijd op die positie één goal en twee assists, maar wordt afgemaakt. Dat snap ik niet."

Het tegendoelpunt was volgens Edo dan ook niet Senesi aan te rekenen maar aan het uitblijven van druk op de bal door de voorhoede en het middenveld. "Voor mij ligt de fout dan ook meer in het druk zetten, dan bij een sprintduel. Het is in mijn ogen dan ook vrij goedkoop om Senesi een slecht seizoen aan te praten. Je krijgt in zeven wedstrijden twee doelpunten tegen. Zoiets is niet mogelijk als één van de twee centrale verdedigers niet goed is." Raymond kan zich daar wel in vinden, maar merkt wel op dat het voor Senesi niet de eerste keer is dit seizoen dat hij de fout in gaat. "Het is wel zuur dat elke keer als Senesi een slippertje heeft, het direct een tegendoelpunt is. Bij Trauner zie je dat toch een stuk minder." Wel wil Raymond positief afsluiten: "Het gaat natuurlijk hartstikke goed dit seizoen dus worden we (te) kritisch. Niemand had verwacht dat we ongeslagen door de poulefase zouden komen. Niemand had verwacht dat we halverwege zo hoog zouden staan. En niemand verwacht dat we van Ajax winnen, dus tel uit je winst."

Lees meer over:

Discussieer mee! 12 reacties

Gast8355644370

Je plaatst een bericht als Gast8355644370