Feyenoord verspeelt dure punten in Groningen

Feyenoord heeft in de strijd om de bovenste plaatsen zeer duur puntverlies geleden. Tegen FC Groningen werd het in het hoge Noorden 1-1. Het enige doelpunt van Feyenoord kwam op de naam van Marcos Senesi. Over de eerste helft zullen geen boeken vol worden geschreven. De NOS zal naar alle waarschijnlijkheid zeer goed op zoek moeten naar enkele spaarzame momenten van opwinding. Na de eerste 45 minuten was er namelijk door beide ploegen slechts eenmaal op doel geschoten. Voor Feyenoord kopte Luis Sinisterra slap in de handen van Leeuwenburgh. Aan de kant van FC Groningen schoot Cyril Ngonge op doel, die in tweede instantie werd gered door Justin Bijlow. De tweede helft zorgde voor meer opwinding. Wat heet, in de zestigste minuut kreeg Feyenoord de zoveelste corner, ditmaal eentje waaruit Gernot Trauner op doel kon schieten. Doordat Marcos Senesi de bal van richting veranderde was doelman Leeuwenburgh kansloos. De 0-1 van Feyenoord was op dat moment meer dan terecht te noemen. Eerder was het al Sinisterra die een bal op de paal had gekopt. Ook schoten van Malacia en Toornstra mochten niet baten. Met de voorsprong op zak leek Feyenoord snel afstand te willen nemen van FC Groningen. Lang konden de Rotterdammers echter niet genieten van de voorsprong. In minuut 65 was het namelijk Strand Larsen die Groningen weer langszij bracht. Een lange bal van Laros Duarte was Marcos Senesi te machtig. De snel uitgekomen Bijlow kon niet meer voorkomen dat Strand Larsen met een wippertje de gelijkmaker binnen schoot. In het vervolg van de wedstrijd konden invallers Geertruida, Jahanbakhsh, Dessers en Nelson konden puntverlies niet voorkomen. Feyenoord wist in deze wedstrijd tot een enorm aantal van 27 schoten waarvan 7 op doel. Ook mocht Feyenoord maar liefst dertien corners nemen, waarvan er slechts één tot een doelpunt leidde. Door het gelijke spel staat Feyenoord op 36 punten evenveel als koploper Ajax, dat wel een wedstrijd minder speelde.