Feyenoord vrouwen verliezen topper van PSV

Feyenoord Vrouwen 1 heeft de eerste wedstrijd na de interlandbreak verloren. Op bezoek bij PSV Vrouwen ging de ploeg van coach Danny Mulder met 1-0 onderuit. Na een korte interlandbreak, waarin Samantha van Diemen de eerste Feyenoord Vrouwen 1-speelster werd die dit seizoen haar debuut mocht maken voor de Oranjeleeuwinnen, ging de ploeg van Mulder zondagochtend op bezoek in Eindhoven. De wedstrijd begon slordig en beide ploegen hadden moeite om grote kansen te creëren. Die kansen kwamen er uiteindelijk wel, al waren ze voornamelijk voor de thuisploeg. Nog voor rust had PSV meerdere keren een kans om op voorsprong te komen. PSV-speelster Desiree van Lunteren stond tot tweemaal toe alleen voor Jacintha Weimar, maar wist het net niet te vinden, mede door goed ingrijpen van de Feyenoord-keeper. Met 0-0 zochten beide ploegen de kleedkamer op voor de rust. Tweede nederlaag In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. In de 64ste minuut opende de thuisploeg de score. Een hoekschop werd door Feyenoord niet goed weggewerkt en van dichtbij schoot PSV-speelster Maruschka Waldus hard binnen: 1-0. De eindfase van de wedstrijd bracht nog een aantal grote mogelijkheden voor Feyenoord, maar deze werden niet verzilverd. De 1-0 einduitslag in Eindhoven betekende het tweede verlies van dit seizoen. Omdat koploper FC Twente thuis gelijkspeelde (4-4) tegen ADO Den Haag, ziet Feyenoord de regerend landskampioen één punt uitlopen. Programma De eerstvolgende wedstrijd voor Feyenoord Vrouwen 1 is aanstaande vrijdag. Op het eigen Varkenoord, waar helaas geen publiek welkom is, neemt de ploeg het dan op tegen PEC Zwolle.