Feyenoord O18 speelt op Varkenoord gelijk in mini-Klassieker

Feyenoord Onder 18 heeft een punt overgehouden aan het competitieduel met Ajax Onder 18. De ploeg van trainer Melvin Boel kwam twee keer op voorsprong, maar zag de Amsterdammers in de mini-Klassieker twee keer langszij komen. In de slotseconden voorkwam keeper Mannou Berger een nederlaag door een strafschop te stoppen. Slechts enkele weken geleden leverde het duel tussen Feyenoord Onder 18 en Ajax Onder 18 een waar spektakelstuk (klik hier voor de samenvatting) op, waarin de thuisploeg op sportpark De Toekomst in de absolute slotfase aan het langste eind trok: 4-3. De entertainmentwaarde van de wedstrijd op een kletsnat Varkenoord was wat lager, maar verliep voor de equipe van Boel niet slecht. Zo opende spits Nesto Groen de score in de twintigste minuut. Zijn vijfde goal van dit competitieseizoen kwam ietwat gelukkig tot stand. Een afgeslagen corner werd opgepikt door Gjivai Zechiël en zijn afzwaaier belandde precies in de voeten van Groen. Die nam aan en schoot beheerst binnen. Al in de 27ste minuut herstelde Ajax O18 de schade via Eskild Munk Dall. De centrumaanvaller tikte een voorzet binnen, waardoor Feyenoord opnieuw op jacht moest naar de voorsprong. Die kwam er snel na rust, om precies te zijn na 23 seconden in de tweede helft. Jaden Slory rondde een actie buitenom af met een schuiver in de linkerhoek. Ajax-invaller Yoram Boerhout poetste die treffer weg door na bijna een uur spelen de 2-2 binnen te schieten bij de tweede paal. In de slotseconden van de wedstrijd leek Ajax opnieuw de zege te pakken, nadat de andere invaller Jeppe Jensen een strafschop had versierd en hij zelf achter de bal ging staan. Maar Mannou Berger besliste anders. De Feyenoord-doelman keerde de inzet in de rechterhoek: 2-2. Bekijk de livestream van de wedstrijd hier terug. Feyenoord Onder 18 – Ajax Onder 18 2-2 Scoreverloop: 20’ Nesto Groen 1-0 27’ Eskild Munk Dall 1-1 46’ Jayden Slory 2-1 59’ Yoram Boerhout 2-2 Opstelling Feyenoord Onder 18: Berger; Elmensdorp, Baars, Hokke, Breinburg; 't Zand (86' Van der Heijden), Milambo, Zechiël; Slory (76' Felicia), Groen (64' El Moussaoui), Kleijn.