Maaskant: 'Dat kan Slot als geen ander'

Maaskant: 'Dat kan Slot als geen ander'

Feyenoord lijkt met trainer Arne Slot een nieuwe weg ingeslagen te zijn. De Rotterdammers presenteerden de trainer als iemand die een nieuwe spelopvatting zou mee moeten brengen. In de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen lijkt Slot het al aardig op de rit te hebben, met als uitschieter de 0-4 bij PSV van afgelopen zondag.


In De Telegraaf gaat oud-trainer en tegenwoordig analist Robert Maaskant in op de manier van werken van Slot. Maaskant kent Slot uit zijn tijd bij PEC Zwolle en weet als geen ander dat het met de voetbalvisie van Slot wel goed zit. De trainer etaleerde dat al bij Cambuur Leeuwarden en AZ. Nu mag hij het overbrengen bij Feyenoord.

Volgens Maaskant kan Slot spelers meenemen in zijn visie en manier van voetballen. "Je moet in staat zijn om spelers mee te nemen in je verhaal. Dat kan Slot als geen ander. Want in tegenstelling tot in het buitenland moet je in Nederland als trainer alles uitleggen." Mooi voorbeeld vond Maaskant de situatie met Bryan Linssen. De speler begreep volledig wat de trainer voor ogen had en accepteerde daarmee zijn situatie.

Lees meer over:

Discussieer mee! 13 reacties

Gast4215456867

Je plaatst een bericht als Gast4215456867