Perez baalt van afketsen transfer: 'De ideale speler voor dit Feyenoord'

Perez baalt van afketsen transfer: 'De ideale speler voor dit Feyenoord'

Feyenoord draaide een wisselende voorbereiding, maar boekte wel wekelijks progressie. De eerste voorronde van de Conference League wist Feyenoord nog ter nauwer nood te ontsnappen tegen Fc Drita. Een week later lagen de kaarten er heel anders bij. Mikos Gouka was bij Voetbalpraat op ESPN aangeschoven: "Tegen Luzern gaat het wel heel erg makkelijk. Zoals tegen Willem II ook, dat zijn ploegen die nog komen."


Valentijn Driessen wil absoluut niet meegaan in de euforie. Hij vond de tegenstand van Feyenoord wel erg zwak. Kenneth Perez is het daar niet mee eens, de Deen vindt dat het spel van Slot steeds meer zichtbaar wordt: "Zeker in de manier van spelen zit wel een ontwikkeling. We zijn pas een paar weken onderweg dus dat heeft nog wel even tijd nodig. Maar wat je ziet is een elftal wat heel erg graag wil en met veel diepte in het spel. Maar zoveel sneller is het centrum nog niet." Dat laatste baart Perez nog wel zorgen wanneer Feyenoord tegen een elftal speelt met snelle spitsen, waarbij de tegenstander de lange bal hanteert.

Mikos Gouka is juist wel onder de indruk van het huidige centrum: "Nou met Trauner in plaats van Botteghin zijn ze er wel vijf stappen op vooruit gegaan." Volgens Vincent Schildkamp zou Feyenoord niet per se elke beschikbare euro moeten uitgeven aan een aanvallende versterking. Toch weet Gouka dat een aanvaller zeer gewenst is: "Dat willen ze natuurlijk wel. Als ze die Zweden verslaan komt er wat geld binnen. Misschien kunnen ze dat nog wat huren." Een eventuele transferopbrengst zou dan ook zeer welkom zijn. Toch zijn de voornaamste kandidaten voor een vertrek, Malacia of Senesi, alleen beschikbaar voor heel veel geld. "Dat gebeurt niet vaak", concludeert Kenneth Perez.

Een transfer van Joey Veerman lijkt daarom behoorlijk onwaarschijnlijk geworden. De middenvelder wil zelf dolgraag bij Feyenoord spelen, alleen zijn transfersom van ca 10 miljoen euro is een te groot obstakel. Gouka stelt dat Veerman de situatie aan zichzelf heeft te danken: "Hij heeft z'n contract verlengd en daarmee zijn kans op een transfer naar Feyenoord vergooid." Kenneth Perez had de smaakmaker van Heerenveen juist graag in Rotterdam aan het werk gezien. De creatieve middenvelder heeft veel beter oog voor ruimte en betere passing dan bijvoorbeeld Orkun Kökçü, zo vindt Perez: "Veerman is wel de ideale speler voor dit Feyenoord met de lopende mensen. Daarin had hij perfect gepast."Gouka stelt dat bij het uitblijven van een monstertransfer Feyenoord is aangewezen op externe financiers, beiden even onwaarschijnlijk.

Discussieer mee! 81 reacties

Gast4477680892

Je plaatst een bericht als Gast4477680892