Azarkan: 'Dat is ook beter voor mijn ontwikkeling'

Bron: YouTube
Marouan Azarkan heeft voor het eerst na zijn blessure weer minuten kunnen maken bij Feyenoord. Hij had twee scheurtjes in beide bovenbenen, maar is daar nu dus weer van hersteld. Hij versierde tegen ADO Den Haag meteen een penalty. Róbert Boženík wist die te benutten en maakte de 1-0. Uiteindelijk werd de eindstand 1-1. 'Ik ben natuurlijk blij dat ik weer kan voetballen, überhaupt. Als ik dan gelijk in De Kuip mag voetballen is dat natuurlijk prachtig', vertelt Azarkan tegenover FeyenoordTV op YouTube. Vooraf was afgesproken dat hij een halfuur zou meedoen, maar door een blessure van Christian Conteh moest hij al eerder het veld betreden. Hij is na zo'n eerste wedstrijd over het algemeen tevreden, maar niet helemaal. 'Het was meer dat ik in de eerste twintig minuten wel wat goeds liet zien.' Erna raakte hij vermoeid nadat hij lang geen wedstrijd meer had gespeeld. In die twintig minuten was hij direct belangrijk doordat er een overtreding op hem gemaakt zou zijn binnen het strafschopgebied. Echter, hij erkent dat hij zich liet vallen toen hij zag dat de speler van ADO Den Haag zijn voet liet hangen. Inmiddels is de 19-jarige Azarkan al bijna twee jaar voorbij zijn debuut voor Feyenoord. 'Ik moet wel echt een seizoen hebben dat ik volop wedstrijden ga spelen. Dat is ook beter voor mijn ontwikkeling.' Hij wil Slot overtuigen op de trainingen en er alles aan doen om kansen te krijgen en die te pakken.