EK 2020 | Dag 18 | Spanje na verlenging en Zwitserland na penalty's naar kwartfinale

Het Nederlands Elftal ligt eruit, maar het Europees Kampioenschap gaat natuurlijk gewoon door. Vanavond twee mooie affiches in de achtste finales. Kroatië, dat Ivan Perišić mist door een positieve coronatest, treedt aan tegen Spanje. De aftrap is daar om 18:00 in Kopenhagen. Frankrijk neemt het om 21:00 in Boekarest op tegen Zwitserland. Update Kroatië heeft tegen Spanje na een wonderbaarlijke wederopstanding alsnog het onderspit gedolven. De wedstrijd eindigde in 3-3 na 90 minuten waarna Alvaro Morata een hoofdrol opeiste in de verlenging. Frankrijk is uitgeschakeld door Zwitserland. De Wereldkampioen zag een 1-3 voorsprong verdampen tot een 3-3 gelijkspel. In de verlenging werd er niet gescoord. De beslissende penalty van Kylian Mbappe werd gestopt door de keeper van Zwitserland. Wedstrijden 28 juni 2021: 18:00 | Kroatië - Spanje 3-5 (nv) 21:00 | Frankrijk - Zwitserland 3-3