Advocaat heeft vertrouwen: 'We hebben tegen Ajax en AZ verloren, maar verder zeg ik dat we thuis een goede ploeg hebben'

Bron: Rijnmond.nl
Feyenoord gaat de play-offs in. Dat is de conclusie die getrokken kon worden na de wedstrijd van vanmiddag tegen Heracles Almelo die in 1-1 eindigde. Heracles kwam naast Feyenoord door een nog al discutabele penalty. RIjnmond interviewde Advocaat achteraf. ''We hadden moeten winnen en we zijn een beetje bestolen. Het was echt geen penalty, die jongen struikelt over zijn eigen benen'', zegt Advocaat. Volgens de trainer mogen dit soort fouten niet gemaakt worden in dit soort belangrijke wedstrijden en met nog een VAR die er naar kijkt. Verder was Advocaat tevreden over de eerste helft van zijn elftal. ''De eerste helft hebben ze goed gespeeld. Niet heel veel kansen, maar qua veldspel zag het er goed uit.'' Vervolgens kwam Feyenoord op 0-1 en leek er weinig aan de hand. Maar de trainer zag dat de krachten wegvloeide na de goal en zo werd het dus door de discutabele penalty 1-1. Wel heeft Advocaat vertrouwen in de play-offs. ''We moeten er dan hetzelfde in gaan zoals we vandaag hebben gedaan. We spelen twee keer thuis. We hebben tegen Ajax en AZ verloren, maar verder zeg ik dat we thuis een goede ploeg hebben. Als het elftal zo staat, zoals we vandaag staan en er zit iets meer rust in de ploeg dan kunnen we een lastige tegenstander zijn.''