Oud-Feyenoorders | Geweldig doelpunt van Boëtius

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Zondag wisten de Feyenoorders een belangrijke overwinning te boeken tegen FC Utrecht. Door deze overwinning loopt de ploeg van Dick Advocaat met twee punten in op de nummer vier Vitesse. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders dit weekend ook goede zaken konden doen? Engeland Georginio Wijnaldum speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen Aston Villa. Wijnaldum had al enige tijd niet meer een thuisduel in de Premier League gewonnen, maar daar kwam tegen Aston Villa verandering in. Liverpool won de wedstrijd met (2-1), waar Wijnaldum een passnauwkeurigheid van 91% had. De middenvelder werd in de 70’e minuut gewisseld en kreeg een 6,5 via Sofascore. Terence Kongolo begon vrijdag voor het eerst in de basis, sinds een lange tijd, voor Fulham FC. De centrale verdediger speelde een degelijke wedstrijd ondanks de (0-1) nederlaag. Kongolo speelde 90 minuten en won ongeveer 90% van zijn duels. Via Sofascore kreeg de Oud-Feyenoorder een 7,0. Italië Stefan de Vrij won zondag de thuiswedstrijd tegen Cagliari met (1-0). De centrale verdediger begon weer in de basis, nadat hij vorige week een wedstrijd rust kreeg. De Vrij speelde 90 minuten en won ook 90% van zijn duels. De verdediger kreeg een 7,9 via Sofascore. Inter Milan staat door deze overwinning nog steeds met elf punten voorsprong bovenaan de ranglijst. Rick Karsdorp begon zondag vanaf de bank in de met (1-0) gewonnen wedstrijd tegen Bologna. Karsdorp werd er in de 76’e minuut ingewisseld en kreeg een 6,4 via Sofascore. Aanstaande donderdag staat de returnwedstrijd tegen Ajax op het programma, waar de rechtervleugelverdediger hopelijk wel in de basis staat. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste speelden zondag de uitwedstrijd tegen Köln FC. Boëtius begon weer in de basis en maakte een geweldig doelpunt. Bovendien was dit zijn eerste goal van het seizoen. De aanvallende middenvelder gaf naast het doelpunt ook nog een assist, speelde 79 minuten en werd de Man of the Match met een 8,5. St.Juste speelde 90 minuten en won ongeveer 70% van zijn duels. De verdediger kreeg een 6,8 via Sofascore. Door deze overwinning is FSV Mainz met een plaats gestegen en staat het nu op plaats veertien. Spanje Renato Tapia speelt vanavond om 21.00 de thuiswedstrijd tegen Sevilla. Rusland Tonny Vilhena verloor zondag met (1-0) van Arsenal Toela. De middenvelder speelde 90 minuten en kreeg een 6,8 via Sofascore. Deze verloren wedstrijd is al de derde op rij voor FK Krasnodar, waardoor zij inmiddels op plaats tien in de competitie staan. België Ruud Vormer verloor zondag met (2-1) van RSC Anderlecht. De middenvelder speelde 90 minuten en behaalde een passnauwkeurigheid van 87%. Via Sofascore kreeg de middenvelder een 6,8. Ondanks deze verloren wedstrijd staat Club Brugge wel met zeventien punten voorsprong bovenaan de ranglijst. Bulgarije Elvis Manu begon zaterdag op de bank in de met (1-0) gewonnen wedstrijd tegen Montana 1921. Manu werd in de 63’e minuut het veld ingewisseld. Ludogorets staat met negen punten voorsprong op eerste plaats.