Driessen: 'Als clubleiding loop je met oogkleppen op als je Arnesen alle vrijheid geeft'

Driessen: 'Als clubleiding loop je met oogkleppen op als je Arnesen alle vrijheid geeft'

Volgens Frank Arnesen speelde Feyenoord in Utrecht de slechtste wedstrijd van het seizoen. De technisch directeur reageerde daarmee op het spelbeeld die bol leek te staan van de spanning. In zijn column in De Telegraaf legt Valentijn Driessen het probleem ook neer bij Arnesen. "De transfermissers bij Feyenoord zijn legio".


Driessen ziet dat Arnesen zijn missers heeft gemaakt die invloed hebben op het spelbeeld. De td is inmiddels 16 maanden in dienst en heeft sinds zijn aanstelling 10 miljoen euro aan spelers uitgegeven. De transfermissers zijn legio. "De waarde van die uitgaven is nagenoeg verdampt zonder dat Feyenoord en Advocaat – ook bijgetekend onder Arnesen – daar plezier aan hebben beleefd. Misschien kan de jonge Senegalees Baldé, afkomstig uit het netwerk van Arnesens zoon, iets goedmaken."

Driessen kijkt ook naar de clubleiding als het gaat om Arnesen. "Als clubleiding loop je met oogkleppen op als je Arnesen als technisch directeur alle vrijheid geeft om Feyenoord op het gebied van jeugdopleiding, scouting, transfers en eerste elftal volledig naar zijn hand te zetten." Arnesen zou volgens Driessen veel meer intoom gehouden moeten worden. "Je denkt eerder dat de clubleiding iemand met zo’n slecht trackrecord onder curatele plaatst. De rvc moet dit doen. In het bijzonder Sjaak Troost, die in dat orgaan zit als technische man. Regelmatige controlemomenten zullen ook kandidaatinvesteerders meer vertrouwen bieden om in zee te gaan met Feyenoord."

Lees meer over:

Discussieer mee! 148 reacties

Gast8724415566

Je plaatst een bericht als Gast8724415566