Oud-Feyenoorders | Elvis Manu maakt het verschil

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Feyenoord won zaterdagmiddag achteloos met (6-0) van VVV Venlo, waardoor de Rotterdammers met een goed gevoel richting de uitwedstrijd tegen PSV gaan, aankomende zondag. De Oud-Feyenoorders speelden dit weekend ook een aantal belangrijke wedstrijden om degradatie en de titel. Engeland Georginio Wijnaldum speelde zondag de thuiswedstrijd tegen het Fulham FC van Terence Kongolo. Wijnaldum begon in de basis, waar Kongolo wederom de bank warm hield. Liverpool wist al vijf wedstrijden op rij thuis te verliezen en daar werd zondag een historische zesde wedstrijd aan toegevoegd. Wijnaldum verloor met (0-1) van Kongolo, waardoor de middenvelder inmiddels op de achtste plaats in de Premier League staat. Kongolo staat nog steeds op plaats achttien, maar komt steeds dichter bij het ontlopen van degradatie. Wijnaldum speelde 61 minuten, doordat hij wordt gespaard voor de Champions League wedstrijd tegen RB Leipzig. De middenvelder kreeg een 7,0 via Sofascore en had een passnauwkeurigheid van 98%. The Reds zijn beland in een crisis en hopelijk kunnen zij zo snel mogelijk keren. Italië Stefan de Vrij speelt vanavond om 20.45 de thuiswedstrijd tegen de nummer vijf Atalanta Bergamo. Als Inter milan de wedstrijd wederom wint, staat de club met zes punten voor op de nummer twee, AC Milan. Rick Karsdorp speelde gisteren de thuiswedstrijd tegen Genoa. Karsdorp won de wedstrijd met (1-0) en speelde 90 minuten. De rechtervleugelverdediger haalde een passnauwkeurigheid van 83%, maar won maar ongeveer 40% van zijn duels. Karsdorp kreeg een 7,0 via Sofascore en staat inmiddels weer op plaats vier. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste speelden vrijdag de degradatiekraker. De wedstrijd beloofde veel, maar eindigde in een bloedeloos gelijkspel (0-0). St.Juste begon in de basis, maar Boëtius startte weer vanaf de bank. St.Juste speelde een goede wedstrijd en won 100% van zijn duels. De verdediger kreeg een 7,8 via Sofascore. Boëtius werd er in de rust ingewisseld, maar kon niet belangrijk zijn voor FSV Mainz. Via Sofascore kreeg de aanvallende middenvelder een 7,1. Spanje Renato Tapia zat zondag niet bij de selectie door wederom een schorsing. Tapia zag vanaf de tribune zijn Celta de Vigo met (3-4) winnen bij Huesca. Rusland Tonny Vilhena speelde zondag een wedstrijd om snel te vergeten. De middenvelder speelde de uitwedstrijd tegen Spartak Moskou en verloor met (6-1). Aan de kant van Spartak Moskou wist Quincy Promes nog te scoren. Vilhena haalde een passnauwkeurigheid van 79% en speelde 79 minuten. Via Sofascore kreeg de middenvelder een 6,7. België Ruud Vormer speelde zondag de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem. De middenvelder won de wedstrijd met (3-0) en speelde wederom 90 minuten. Vormer kreeg een 7,7 via Sofascore. Club Brugge staat inmiddels vijftien punten voor op de nummer twee en heeft bovendien twee wedstrijden minder gespeeld. Het kampioenschap is nauwelijk meer weg te geven door de Oud-Feyenoorder. Bulgarije Elvis Manu begon zondag op de bank in de uitwedstrijd tegen Beroe. In de 58’e minuut werd Manu erin gewisseld en maakte gelijk het verschil. De aanvaller scoorde twee keer en won de wedstrijd met (1-4). Ludogorets staat met acht punten voorsprong bovenaan de ranglijst.