'Comedy Capers van Bijlow en een dramatisch spelende Fer'

'Comedy Capers van Bijlow en een dramatisch spelende Fer'

Feyenoord wist gisteren voor de vierde keer op rij niet te winnen. Na het debacle in Heerenveen en de gelijke spelen in Groningen en Enschede verloor Feyenoord gister een belangrijke wedstrijd in Alkmaar: 4-2. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. We blikken met Edo en Myron, redacteuren van FR-Fans.nl, terug op het verlies van Feyenoord tegen AZ.


Voor Feyenoord is dit vooral een seizoen met diepe dalen. Edo noemt Feyenoord dan ook één van de meest onvoorspelbare ploegen van Europa. "Je staat 1-3 voor tegen sc Heerenveen d.m.v. goed voetbal en vervolgens krijg je het voor elkaar om de wedstrijd nog te verliezen én de twee erna allebei niet te winnen. Dan komt AZ uit en is er genoeg reden om negatief gestemd te zijn. AZ speelt namelijk al een tijdje weer goed voetbal en Feyenoord doet het recentelijk statistisch gezien nog slechter dan onder Jaap Stam."

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en zag al binnen tien minuten de bal achter Bizot liggen. Na de gelijkmaker wist Sinisterra voor de 1-2 te zorgen na een communicatiefout in de verdediging bij AZ. Echter wist AZ voor rust weer gelijk te maken. Edo weet wie schuldig is aan die tegengoal. "De 2-2 van AZ is slecht verdedigd door Nieuwkoop. Hij wil de trage Koopmeiners onnodig dubbel dekken en geeft daarmee Wijndal de ruimte om de pass op Boadu te geven. Naar mijn mening ligt daar de fout en niet bij het hoog staan van Senesi". In de tweede helft was het Feyenoord van de eerste helft niet meer te herkennen. "Vreemd was het verval", blikt Myron terug. "De eerste helft was van een behoorlijk niveau, vooral qua tempo aan de bal, maar ook zeer zeker in het druk zetten na balverlies. De tweede helft kenmerkte zich vooral middels angst aan de bal - wanneer we de bal überhaupt in bezit hadden in het tweede bedrijf."

Na een blunder in de defensie bij AZ, kon Feyenoord er ook wat van. Bijlow met de blunder bij de 3-2 maar volgens Edo is ook Leroy Fer schuldig aan deze goal. "Comedy Capers van Bijlow en een dramatisch spelende Fer. Hij gokt op een cruciale plek van het veld dat er een medespeler achter hem staat. Iets wat je van een speler met zijn ervaring nooit mag verwachten. Vorig seizoen was de middenvelder belangrijk in de tackle, maar zelfs daar lijkt weinig van over. Daardoor geeft hij ook de 4-2 weg."

Het valt Myron op dat Feyenoord in veel wedstrijden zwak begint en de stand toch om weet te buigen, iets wat niet het geval was in Alkmaar. "De statistiek dat Feyenoord dit seizoen al 16 punten wist te pakken na een achterstand is een mooie, maar geeft ook de wisselvalligheid aan van dit team." Myron sluit dan ook af met de vraag: "Wisselvalligheid, misschien wel het kernwoord van de wedstrijd van gisteren? Of van het hele seizoen? Feyenoord moet serieus rekening houden met play-offs voor Europees voetbal."

Lees meer over:

Discussieer mee! 35 reacties

Gast1557115403

Je plaatst een bericht als Gast1557115403