Keiharde woorden voor Feyenoord: 'Het leek op werkweigering'

Keiharde woorden voor Feyenoord: 'Het leek op werkweigering'

Fc Twente verzuimde afgelopen weekend te winnen van Feyenoord. De belabberde wedstrijd lijkt een voortvloeisel van de broeiende situatie in Rotterdam. Bij Feyenoord werd na de uitschakeling in de beker door de directie een loonoffer voorgesteld. Iets wat bij veel spelers tot onvrede leidde. Tijdens Voetbalpraat op ESPN verbaast Kenneth Perez zich over de mededeling van de directie van Feyenoord.


"Ik snap niet dat je om een loonoffer vraagt bij spelers en personeel en toch tegelijk maak je transfers in de winter. In het geval van Feyenoord ga je dus geld vragen van spelers en wel een half miljoen uittrekken voor een Pratto, ik vind dat krom." Zo steekt de analist van wal. Jan Dirk Stouten is het daar niet helemaal mee eens. Hij zegt dat Feyenoord geen transfers in de winter moeten doen. Maar Stouten meent dat spelers niet moeilijk moeten doen over salaris inleveren. "Er is gezegd het moet gebeuren anders komt onze bedrijfsvoering in gevaar. Het is niet zo dat de directie zonder overleg dit heeft opgelegd, er zijn gesprekken aan vooraf gegaan", weet Stouten te melden. De voormalig Rijnmond journalist weet dat er geen extra loonoffer gevraagd wordt. In januari zijn de salarissen normaal uitbetaald, het gaat nu om een voortzetting van de eerder afgesproken regeling.

Volgens Kenneth Perez lijkt de selectie van Feyenoord sportief te protesteren, gezien de wedstrijden tegen Heerenveen en Twente: "Het leek op werkweigering, ze hadden echt geen idee hoe ze moesten verdedigen. Terwijl ze tegen CSKA uit ook lang met tien man hebben gespeeld en toen kon het wel." De vraag komt dan ook naar voren of Advocaat de groep aan het verliezen is, gezien het slechte veldspel en de gebrekkige inzet. "Daar lijkt het wel op. Die man ziet zelf ook wel het structurele niveauverschil in wedstrijden."

Lees meer over:

Discussieer mee! 16 reacties

Gast7354105709

Je plaatst een bericht als Gast7354105709