Scheidsrechtersbaas reageert: 'Dus dit is niet helemaal goed gegaan'

Scheidsrechtersbaas reageert: 'Dus dit is niet helemaal goed gegaan'

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft gereageerd op een aantal beslissingen die scheidsrechter Siemen Mulder vorige week woensdag nam tijdens de bekerwedstrijd tussen sc Heerenveen en Feyenoord. Na afloop werd er vooral gediscussieerd over het VAR moment bij de penalty van sc Heerenveen. Mulder floot af omdat hij dacht dat doelman Nick Marsman te vroeg inliep.


Uiteindelijk bleek uit de beelden dat Marsman niet te vroeg inliep. Hij stopte de penalty. Volgens Van Egmond had de VAR ook moeten ingrijpen op het inlopen van Eric Botteghin. 'De inlopende speler moet dan ook wel ingrijpen in het spel en een mogelijke kans om zeep helpen', aldus Van Egmond over het VAR moment, bij Dit was het weekend van ESPN. 'Hier is ingegrepen door de assistent die aangaf dat de keeper te vroeg van de lijn kwam. Dat is nagekeken door de VAR en die constateerde dat de keeper niet te vroeg van de lijn kwam.'

Volgens Van Egmond had de penalty eigenlijk over genomen moeten worden. 'Maar in dit geval heeft de VAR verzuimd om naar Botteghin te kijken en ook mee te nemen. Want hij had dan moeten adviseren om de strafschop over te laten nemen omdat Botteghin te vroeg is ingelopen. Dus dit is niet helemaal goed gegaan.' Na afloop had trainer Dick Advocaat kritiek op de scheidsrechter. 'Laat hij zich op Feyenoord concentreren, dan doe ik het op de arbitrage', aldus Van Egmond.

Lees meer over:

Discussieer mee! 37 reacties

Gast8268872073

Je plaatst een bericht als Gast8268872073