Van der Laan: 'De 1-0 kwam op een goed moment'

Bron: Rijnmond.nl
Feyenoord heeft de topper in de Kuip met 3-1 gewonnen van PSV. De Rotterdammers scoorden in de eerste helft drie keer en trokken daarmee d overwinning naar zich toe. PSV kwam vroeg in de eerste helft terug in de wedstrijd, maar wist er nooit meer een wedstijd van te maken. Feyenoord bleef geconcentreerd voetballen en beleeft en mooie middag in de Kuip. De heren van Rijnmond praten na over de wedstrijd. Bart Nolles spreekt met Harry van der Laan over de wedstrijd. 'Wanneer je in de tweede helft de eerste tien minuten doorkomt, kun je hem uitspelen. Maar hij viel na elf minuten. Daarna zijn er nog wel wat mogelijkheden geweest maar Marsman was goed.' Van der Laan zag dat de overwinning van Feyenoord wel wat geflatteerd was. 'PSV kreeg meer kansen en had meer balbezit. Ze waren veel beter. Maar het is goed voor het gevoel. Want zondag wacht Groningen.' Van der Laan zag een aantal spelers heel goed spelen. 'De backs waren erg goed en Botteghin en Fer haalden alles weg. Ze hebben gebracht wat ze konden. Het is een lelijke manier van winnen, en daar ben ik niet van gecharmeerd.' Bart Nolles grijpt in: 'Ze hebben wel met 3-1 van PSV gewonnen.' Volgens van der Laan is dit scorebord journalistiek. 'Dit zegt eigenlijk alles over het seizoen van Feyenoord, vaak niet heel goed spelen, maar ze winnen wel. Het geluk was dat de 1-0 op een goed moment viel en dan kom je in de comfortzone, de 2-0 was een geweldige goal.' Feyenoord laat het gat met PSV slinken tot vier punten. 'Dat moet uiteindelijk wel het doel zijn voor Feyenoord.'