Feyenoord naar kwartfinale TOTO KNVB Beker na winst op Heracles Almelo

Feyenoord heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. Heracles Almelo werd in De Kuip met minimaal verschil verslagen door goals van Luis Sinisterra, Bryan Linssen en Lutsharel Geertruida: 3-2. Het midweekse bekerduel was een uitgelezen mogelijkheid om de Klassieker-kater (1-0 nederlaag) weg te spoelen. Maar waar Feyenoord ondanks de verliespartij in de Johan Cruijff Arena een goed gevoel overhield vanwege het dominante spel gedurende een ruim uur, waren vooral de eerste 45 minuten in De Kuip drie dagen later niet goed. Slechte start Heracles Almelo kon zelfs vanaf de aftrap door het centrum opstomen naar het doel van Nick Marsman. Het was aan de goalie te danken dat de bal er niet al na tien seconden in lag. De sluitpost was goed bij de les en voorkwam een razendsnelle tegentreffer van Delano Burgzorg met een reflex. Eenmaal van de schrik bekomen kwam ook Feyenoord tot kansen via Luis Sinisterra (kopbal) en Steven Berghuis (volley), maar beiden misten het doel. Dat deed Burgzorg in de 33ste minuut niet. De aanvaller kwam opnieuw oog in oog te staan met Marsman en de Heraclied koos dit keer niet voor een schot maar een schijnbeweging. Daarmee legde hij de doelman in de luren, waarna hij de bal in het doel schoof. De bezoekers leken door die goal met een voorsprong de rust te halen, tot in de slotminuut de bal uit een vrije trap via de kluts voor de voeten kwam van Luis Sinisterra. De Colombiaan haalde de trekker over en zette Feyenoord weer naast Heracles: 1-1. Gouden wissel Dick Advocaat bracht direct na rust Ridgeciano Haps en Bryan Linssen als vervangers van Orkun Kökcü en Lucas Pratto en dat resulteerde al gauw in beter spel en kansen. Haps raakte in de 52ste minuut de lat; een minuut later trof Linssen doel. De aanvalsleider werd op precies het juiste moment weggestuurd en knalde de bal in de korte hoek langs Heracles-doelman Janis Blaswich. Linssen kwam met zijn goal op vijf Feyenoord-treffers, maar werd even later ingehaald door Lutsharel Geertruida. De rechtervleugelverdediger kopte in de 84ste minuut een vrije trap van invaller Mark Diemers binnen. Met zijn zesde goal van dit seizoen kroonde hij zich tot matchwinner, want in de slotminuut bepaalde Adrian Szöke de eindstand op 3-2. Uitwedstrijd in kwartfinales Feyenoord plaatste zich door de zege voor de kwartfinales van het TOTO KNVB Bekertoernooi. Daarin wacht de ploeg een uitwedstrijd tegen Excelsior, sc Heerenveen, AZ/Ajax, N.E.C./Fortuna Sittard. Komende zondag staat alweer een topper in de Eredivisie op het programma. AZ komt op bezoek in De Kuip, waar om 16:45 uur wordt afgetrapt.