Oud-Feyenoorders | Mooi kerstcadeau van Vormer en Club Brugge aan supporters

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Afgelopen weekend vierden wij in Nederland kerst, waardoor er ook niet gevoetbald werd. Daarentegen waren er een aantal Oud-Feyenoorders die wel het veld op gingen. Engeland Georginio Wijnaldum speelde zondag met (1-1) gelijk tegen West Bromwich Albion. Wijnaldum kwam met zijn Liverpool al in de 12’e minuut voor, maar wist de voorsprong in de slotfase weg te geven. De middenvelder speelde 90 minuten en had een passnauwkeurigheid van 89%. Via Sofascore kreeg de Rotterdammer een 7,1. The Reds staan met dit gelijkspel alsnog op de eerste plek, maar worden in de nek gehijgd (3 punten achterstand) door de andere club uit Liverpool, Everton. Terence Kongolo is nog steeds geblesseerd en zag zijn Fulham met (0-0) gelijkspelen tegen Southampton FC. België Het Club Brugge van Ruud Vormer speelde op Tweede Kerstdag tegen Eupen. De wedstrijd werd uiteindelijk met (3-0) gewonnen. Vormer speelde 90 minuten en staat met zijn club op de eerste plek, met vier punten verwijderd van de nummer twee. [i]Een korte samenvatting van de doordeweekse wedstrijden voor de Kerstdagen:[/i] Italië Stefan de Vrij blijft maar winnen met zijn Inter Milan. Woensdag 23 december won Inter Milan zijn laatste wedstrijd voor de winterstop met (1-2) van Hellas Verona. De verdediger speelde 90 minuten en kreeg een 7,0 via Sofascore. Rick Karsdorp wist diezelfde woensdag ook te winnen. Dit keer was Cagliari de tegenstander. De rechtervleugelverdediger won de wedstrijd uiteindelijk met (3-2). Karsdorp gaf een assist en kreeg een 6,9 via Sofascore. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste verloren afgelopen woensdag de wedstrijd in de DFB-Pokal van Bochum, met penalty’s. Boëtius scoorde een keer, speelde de volle 120 minuten en kreeg een 7,1 via Sofascore. St.Juste speelde ook 120 minuten en kreeg een 6,9 via Sofascore. Spanje Renato Tapia speelde woensdagavond met (1-1) gelijk tegen Getafe. De Peruaan speelde 90 minuten en kreeg een 6,9 via Sofascore. [i]Tonny Vilhena en Elvis Manu hadden op 17 en 20 december hun laatste wedstrijd voor de winterstop. Voor deze samenvatting zie het vorige Oud-Feyenoorders item, van 21 december.[/i]