Oud-Feyenoorders | Monsterscore voor het Liverpool van Wijnaldum

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Zondagmiddag verloor Feyenoord voor de eerste keer in Nederlands competitieverband, sinds 26 wedstrijden. De Rotterdammers verdienden, ondanks het middelmatige spel in de eerste helft, toch minimaal een punt in Arnhem, door de vele kansen in de tweede helft. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders dit weekend wel de kansen benutten? Engeland Georginio Wijnaldum speelde zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Crystal Palace. Na een vroege voorsprong had de ploeg van Wijnaldum het toch even lastig tegen de club uit Londen. Crystal Palace had namelijk een paar grote kansen, maar na 33 minuten was het over en uit voor de ploeg van Van Aanholt. Wijnaldum won de wedstrijd uiteindelijk zeer overtuigend met maarliefst (0-7). De Rotterdamse middenvelder had geen aandeel bij de doelpunten en werd gewisseld in de 69’e minuut. Wijnaldum haalde een passnauwkeurigheid van 98% en kreeg een 6,8 via Sofascore. Terence Kongolo is nog steeds geblesseerd en zag zijn Fulham met (1-1) uit gelijkspelen tegen Newcastle United. Italië Stefan de Vrij speelde zondag de thuiswedstrijd tegen de promovendus, Spezia. De Vrij wist de wedstrijd uiteindelijk met (2-1) te winnen door goals van Hakimi en Romelu Lukaku. De centrale verdediger wist de helft van zijn duels te winnen en speelde 90 minuten. De Vrij kreeg een 6,9 via Sofascore. Inter Milan blijft met deze overwinning op de tweede plek staan, achter de stadsgenoot AC Milan. Rick Karsdorp beleefde zondag een dramatisch avond, door met (4-1) te verliezen van Atalanta Bergamo. De vleugelverdediger wist deze wedstrijd geen stempel te drukken en kon naast twee geblokeerde schoten de andere goals niet tegenhouden. Karsdorp speelde 90 minuten en kreeg samen met de andere vleugelverdediger en de keeper de laagste cijfers. Via Sofascore kreeg Karsdorp een 6,3. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste speelden zaterdag de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen. Werder Bremen wist al vier wedstrijden op rij geen punt te pakken, maar de ploeg van de Oud-Feyenoorders verkeert ook niet in goede staat. FSV Mainz verloor de wedstrijd uiteindelijk met (0-1). St.Juste kreeg uiteindelijk de hoogste score aan de kant van FSV Mainz met een 7,9 en speelde de volle 90 minuten. Boëtius wist voorin geen vuist te maken, maar speelde wel de volle 90 minuten en kreeg een 6,6 via Sofascore. De club van de Oud-Feyenoorders staat nog steeds op de ena laatste plaats en moet na de winterstop een frisse start maken, om niet te degraderen. Spanje Renato Tapia won zondagmiddag de thuiswedstrijd van Deportivo Alavés met (2-0). De Peruaan speelde 90 minuten en wist een passnauwkeurigheid van 87% te bemachtigen. De middenvelder speelde 90 minuten en kreeg een 7,3 via Sofascore. Na een slechte start in de competitie staat de ploeg van Tapia inmiddels weer op de achtste plaats en doen zij weer mee om Europees voetbal. Rusland Tonny Vilhena speelde afgelopen donderdag zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. De ploeg van Vilhena won de wedstrijd met (1-0) van FC Ufa. De Rotterdammer speelde 77 minuten en won al zijn dues. Vilhena kreeg een 7,1 via Sofascore. België Ruud Vormer verloor met (0-1) van KAA Gent. Na twee wedstrijden afwezig te zijn geweest, was Vormer deze wedstrijd goed voor 69 minuten speeltijd. Ondanks de verloren wedstrijd staat Club Brugge nog steeds op de eerste plaats. Bulgarije Elvis Manu begon de wedstrijd tegen Botev Plovdiv op de bank. Manu werd in de 46’e minuut het veld ingebracht en won de wedstrijd uiteindelijk met (2-1). Ludogorets Razgrad staat nog steeds op de eerste plek.