Van Os kritisch: 'Dat is toch Feyenoord-onwaardig?'

Van Os kritisch: 'Dat is toch Feyenoord-onwaardig?'

Feyenoord speelde voor het eerst in lange tijd geen doordeweeks programma. In de aanloop naar de wedstrijd tegen Vitesse werd gisteren bekend dat het bestemmingsplan voor Feyenoord City is aangenomen door de gemeente Rotterdam. In de speciale Feyenoord podcast van FC RIjnmond is er voor Dennis van Eersel en Sinclair Bischop genoeg te bespreken.


Volgens Van Eersel was de stemming bij de gemeente erg fel en gespannen. De oppositie kon zich niet vinden in de plannen en stemde dan ook tegen. Dat zorgde voor een stemmenverdeling 21 voor en 20 tegen. Volgens Sinclair Bischop is met name de onzekerheid het grote struikelblok. "Het duurt nog wel een jaar voor een definitieve 'Go'. Bij mij blijft toch de vraag hangen: 'Gaat een eventuele beslissing als een molensteen jarenlang om de nek hangen, of wordt het de redding.' Ik kan daar geen antwoord op geven." De heren zijn in ieder geval opgelucht dat het voetbal door kan blijven gaan, ondanks de lockdown.

Gisteren werd bekend dat Orkun Kökcü de laatste twee wedstrijden van het seizoen moet missen vanwege een enkelblessure. Volgens Bischop kan Feyenoord de middenvelder op dit moment missen, gezien de ziekenboeg weer enigszins leegstroomt "Er is nu meer wisselgeld, dat hoeft geen probleem te zijn." Van een eventuele basisplaats voor Leroy Fer zou Ruud van Os niets begrijpen: "Ik hoop niet dat Leroy Fer en Feyenoord hier de prijs voor betalen. Ik snap het uit sportieve overwegingen wel maar uit menselijk oogpunt niet." De middenvelder heeft zelf al aangegeven te kunnen starten tegen Vitesse, maar geen 90 minuten kan maken. Er wordt een lastige wedstrijd voorspeld: "Dit is wel een test hoe Feyenoord zich zal wapenen. Ik heb wel het idee als Feyenoord gegroepeerd staat, zoals heel het jaar. Dat je dan zeker je mogelijkheden gaat krijgen en absoluut niet kansloos bent. Maar dit is misschien wel één van de zwaarste uitwedstrijden na Ajax", zo denkt Sinclair Bischop.

Feyenoord maakte dinsdag bekend dat Arne Slot de nieuwe trainer van Feyenoord wordt. De voormalig trainer van AZ staat bekend om zijn aanvallende speelstijl en het ontwikkelen van talenten. Slot krijgt de lastige taak om de prestaties van Advocaat te overtreffen. Volgens Van Eersel overheerst tevredenheid ten opzichte van de resultaten van Advocaat. Iets wat bij Van Os tot verbazing wekt. "Hoe kun je nou tevreden zijn, je hebt vier keer gelijk gespeeld in de Kuip tegen niet topclubs." Van Eersel meent dat de achterstand van vier punten te overbruggen is en dat daar de tevredenheid vandaan komt. Van Os is het daar totaal niet mee eens en denkt dat de achterstand in de toppermaand januari alleen maar groter zal worden: "Zes thuis gespeeld en maar twee gewonnen dat is toch Feyenoord-onwaardig? Als je niet eens van Sparta en Heracles in eigen huis kan winnen waarom dan wel van Ajax, PSV en AZ?"

FR-Fans.nl mini poll

Ben jij tevreden met de resultaten van de eerste seizoenshelft tot nu toe?

0 stemmen

Discussieer mee! 32 reacties

Gast8795436428

Je plaatst een bericht als Gast8795436428