Duidelijkheid over of gesprek Feyenoord en Slot juridisch toegestaan was

Duidelijkheid over of gesprek Feyenoord en Slot juridisch toegestaan was

Arne Slot is momenteel mogelijk wel de meest besproken trainer van Nederland. AZ ontsloeg slot omdat de Alkmaarders het vreemd vonden dat Slot met Feyenoord had gesproken achter de rug van de directie om. Toch lijkt Slot in zijn volste recht te staan om te onderhandelen met Feyenoord.


In de Telegraaf valt te lezen dat oud-profvoetballer en jurist Wessel Weezenberg aangeeft dat Slot het volste recht heeft om te praten met Feyenoord, spelers hebben zich volgens FIFA te houden aan zes maanden voor einde contract, maar ook dat is eigenlijk niet correct. "Heel simpel: er zijn geen regels. Volstrekte onzin, want de FIFA gaat niet over arbeidsovereenkomsten. De FIFA dreigt met allerlei dingen, waardoor clubs denken dat ze zich daaraan moeten houden. Een arbeidsovereenkomst valt onder nationaal recht. Voor de arbeidsovereenkomsten van trainers geldt exact hetzelfde. Of het nu de terreinknecht, een speler of een trainer is, je mag praten met wie je wil.”

Weezenberg weet ook dat juridisch en moreel een groot verschil is, terwijl juridisch gezien Slot inderdaad met elke club mag praten. "Of dit een grijs gebied is? Totaal niet, er is helemaal geen grijs gebied. Het is klip en klaar.” Toch had Slot moreel misschien het beter kunnen melden, nu voelt AZ zich geroepen aan te geven dat er een vertrouwensbreuk is. " Nee, er staat nergens dat het niet mag. Maar emotie is de basis van de actie van de club geweest. Omdat AZ zich in haar belang geschaad voelt, wat in de specifieke situatie ook zo kan zijn.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 70 reacties

Gast691675416

Je plaatst een bericht als Gast691675416